Ventspils pilsētas dome atbalstīja projekta „Ventspils publiskās infrastruktūras attīstība un kvalitātes uzlabošana, pilnveidojot uzņēmējdarbības vidi pilsētā” iesniegšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas projektu iesniegumu atlasē Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma piesaistei.

Projekta īstenošana veicinās Ventspils pilsētas kā Baltijas jūras reģiona un nacionālas nozīmes attīstības centra izaugsmi, jo izveidojot un pilnveidojot Ventspils sabiedriskā centra – Lielā laukuma un ar to kompleksi un funkcionāli saistīto publisko infrastruktūru tiks sekmēta tūrisma piedāvājuma klāsta paplašināšanās radīta saimnieciskās darbības veikšanai piemērota infrastruktūra, vienlaikus veicinot mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstību.

 

Gan Lielā laukuma, gan ar to kompleksi un funkcionāli saistītā esošā infrastruktūra ir fiziski un morāli novecojusi, tā nespēj nodrošināt pieprasījumu atbilstoši mūsdienu funkcionālajām un kvalitātes prasībām, piemēram, būtiski Lielā laukuma esošās infrastruktūras izmantošanu apgrūtina elektrokomunikāciju nepieejamība, lai nodrošinātu atbilstošu pieslēgumu dažādu pasākumu rīkošanas vajadzībām, kā arī traucē esošais betona plātņu segums. Kā priekšnosacījums pasākumu organizēšanai pilsētas centrālajā daļā, kas piesaista ievērojamu skaitu apmeklētāju, t.sk. tūristu un viesu, ir pietiekams un ērti pieejams autostāvvietu nodrošinājums.

 

Projekta ietvaros paredzēts veikt Lielā laukuma rekonstrukciju, ietverot teritorijas celiņu un laukumu izbūvi, apgaismojuma nodrošināšanu un apzaļumošanas darbus, kā arī ar Lielo laukumu kompleksi un funkcionāli saistītās infrastruktūras rekonstrukciju, tai skaitā Jaunpilsētas laukuma celiņu rekonstrukcija un apgaismojuma izveide, pievedceļu – Lielā prospekta no Ganību līdz Saules ielai un Sporta ielas – rekonstrukcija, stāvvietu rekonstrukcija Kuldīgas ielas posmā no Lielā prospekta līdz Jūras ielai un Sporta ielas stāvlaukuma rekonstrukcija.

 

Lielā laukuma un ar to kompleksi un funkcionāli saistītās publiskās infrastruktūras uzlabošana nepieciešama, lai attīstītu Ventspils pilsētas sabiedriskā centra aktivitāti, gan sabiedriskajā, kultūras, gan uzņēmējdarbības jomā, vienlaikus uzlabojot pilsētvides kvalitāti, pievilcību un pieejamību, t.sk. nodrošinot pietiekamu autostāvvietu skaitu tūristu, uzņēmēju un iedzīvotāju vajadzībām ikdienā un plašu pilsētas pasākumu laikā

 

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas plānotas 2,4 milj. LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 2,05 milj. LVL (85% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācija 0,05 milj. LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina finansējums projekta īstenošanai 0,31 milj. LVL apmērā.

 

Projektu plānots īstenot laika posmā no 2013. līdz 2014. gadam darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.6.1.1.aktivitātes "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: