Aldaris LBL čempionātā pirmā BK Ventspils un Rīgas VEF tikšanās reize, kas atkal notika Saldū, atkal beidzās ar ventsplnieku uzvaru 80:74. Pa 19 punktiem uzvarētājiem Jānim Timmam un Donaldam Simsam.

Mačs sākās ar ilgu ventspilnieku uzbrukumu, kas gan beidzās bez punktu guvumiem, turklāt atklāt gūto punktu rēķinu neizdevās arī nākamajā mēģinājumā. VEF sāka ar pieciem Donāta Zavadska punktiem, un, lai arī BK Ventspils sanāca pietuvoties, ceturtdaļas pirmā puse pagāja nominālo laukuma saimnieku zīmē. Tās vidū rīdzinieki jau bija vadībā 20:6...

Ar minūtes pārtraukumiem un spēlētāju maiņām Robertam Štelmaheram izdevās sakārtot ventspilnieku spēli, un pēc pirmajām desmit minūtēm skats uz dzīvi vairs nebija tik traģisks – 18:26. Trīsarpus minūtes otrajā ceturtdaļā viesiem vajadzēja, lai panāktu arī izlīdzinājumu Vispirms ar diviem Jāņa Timmas trīspunktu gājieniem kurzemnieki tika divu punktu attālumā (26:28), bet vel pēc brīža tablo vēstīja 30:30.

Nu jau minūtes apspriede bija vajadzīga VEF, bet pēc tā rīdzinieki veica sešu punktu izrāvienu. Ceturtdaļas izskaņa atkal piederēja BK Ventspils. Agresīva spēle aizsardzībā pamatīgi apgrūtināja sāncenšu darbību uzbrukumā, bet, piebremzējuši rīdziniekus pie sava groza, kurzemnieki kļuva drošāki arī pretinieku laukuma pusē. Pēc 20 spēles minūtēm ventspilnieki bija vadībā 43:38.

Lai gan varēja gaidīt, ka rīdzinieki pēc kārtīgas politinformācijas pārtraukumā  otrajā puslaikā sāks radīt krietni labāku, saliedētāku sniegumu, nekas tamlīdzīgs nenotika. VEF spēlēja ļoti individuāli, kas lielus labumu uzbrukumā nedeva, bet aizsardzībā bija lēnāki par ventspilniekiem. Sāncenšu aizsardzība tika raustīta visdažādākos viedos, bet pēc diviem Mārtiņa Laksas tālmetieniem BK Ventspils pārsvars sasniedza maksimumu – 61:45.

Arī pēdējo ceturtdaļu ventspilnieki sāka ar pluss 16 (66:50), bet īsā laikā vefieši savu punktu deficītu samazināja uz pusi – 66:58. Roberts Štelmahers pieprasīja minūtes pārtraukumu, tā tiešām sapurinot komandas spēli. Īstajā brīdī nāca Jāņa Timmas precīzais metiens, un VEF izrāviens tika apturēts. Ceturtdaļas vidū Sandis Valters ar tālmetienu BK Ventspils atjaunoja vairāk nekā desmit punktu pārsvaru 75:62. Rīdzinieki turpināja mēģinājumus izglābties, tiekot arī septiņu punktu attālumā, tomēr īstu intrigu ventspilnieki nepieļāva – uzvara 80:74.

Vietā būtu piebilst, ka tieši dienu pirms mača VEF izplatīja  kluba padomes priekšsēdētāja Edgara Jaunupa sūkstīšanos par to, ka viņa komandai LBL jāspēlē ar budžetu ziņā krietni pieticīgākiem klubiem. Ventspilnieki sagādājuši vielu jaunām pārdomām.

VEF Rīga – Ventspils 74:80 (26:18, 12:25, 12:23, 24:14)
VEF: Roulends 19 (5ab, 5rp), Bērziņš 19 (8ab), Bertāns 15, Strēlnieks 8, Daniels 8, Zavacks 5, Jahovičs, Louks, Blaus
BKV: Timma 19 (5ab), Sims 19, Kempbels 12 (7ab), Laksa 9 (5ab), Valters 8, Bērziņš 7, Meiers 6 (7ab, 6bm), Lejasmeiers (4ab), Zaķis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: