Pie pirmā panākuma Baltijas Basketbola līgā ticis Sanda Buškevica trenētais Igaunijas klubs Valga, kas savā laukumā ar 60:57 pieveica ventspilnieka bijušo darba vietu Liepāja/Triobet komandu.

Valgas komanda maču savā laukumā pret liepājniekiem aizvadīja ne pārāk veiksmīgi un pēc trim ceturtdaļām bija zaudētājos 35:47, tomēr izšķirošajās desmit minūtēs prata ne vien parūpēties par intrigu, bet arī izraut uzvaru. Pārņemt vadību Sanda Buškevica trenētajai komandai izdevās divas minūtes līdz mača beigām, kad soda metienu realizēja Raitis Grafs. Latviešu centrs no soda metienu līnijas arī pielika punktu mačam – 60:57.

Buškevicam šis bija jau ceturtais panākums pie Valga stūres, turklāt komanda pēc trenera maiņas vēl nav piedzīvojusi nevienu neveiksmi. Jau šonedēļ komandu gaida ļoti nopietns pārbaudījums, jo viesos BBL mačā būs jātiekas ar vienu no Igaunijas flagmaņiem TU/Rock.

Visai veiksmīgi sezona Igaunijā līdz šim bijusi vēl vienam ventspilniekam Mārim Ļaksam. Tarvas komanda nacionālajā čempionātā tikusi pie pieciem panākumiem astoņos mačos, bet BBL pie četrām uzvarām septiņās spēlēs. Baltijas līgā ventspilnieks vidēji mačā guvis 10,6 punktus un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas, bet Igaunijas čempionātā – 16,3 punkti, 3 atlēkušās bumbas, 1,6 rezultatīvās piespēles un 1,5 pārķertās piespēles.

Foto: valgakorvpallikool.ee

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: