Mūsu motobraucēji palīdz auto–moto klubam Sumata cīnīties ar Latvijas labākajiem braucējiem.

Auto–moto klubs Sumata MX dibināts 2009. gada rudenī. Kluba stratēģija bija startēt ar vietējiem motosportistiem. Galveno mērķi liekot uz ventspilniekiem, kuriem patīk motokross un kuri tam velta savu brīvo laiku.

Saldū risinājās Battery Superkausa sacensības, kur Sumatas MX komanda 23 vienību konkurencē izcīnīja 7. vietu. Šo panākumu palīdzēja izcīnīt pats jaunākais sacensību dalībnieks Gatis Gruntmanis, kuram ir tikai astoņi gadi. Latvijas čempionātā Gruntmanis brauc 50 kubikcentimetru klasē, bet Superkausa mačos viņš startēja 65 cm3 klasē, kur bija jācīnās ar gandrīz divreiz vecākiem konkurentiem. Trīs braucienu summā Gatis izcīnīja godpilno desmito vietu 21 braucēju konkurencē.

Sacensībās piedalījās arī motokrosa leģenda – ventspilnieks Agris Čuka, kuram šogad apritēja 63 gadi un kurš ir bijis vairākkārtējs Latvijas čempions un LPSR izlases braucējs. Apbrīnojams ir fakts, ka Čukam savā cienījamajā vecumā ir tik liela izturība, pašatdeve, prieks un mīlestība pret šo sporta veidu. Agris sacensībās deva padomus jaunākajiem Sumatas MX braucējiem, palīdzot arī tās līderim Nikam Apfelbaumam.

Čuka startēja 30+ klasē, kurā divas reizes spēja iebraukt punktos. Jāpiebilst, ka mūsu braucējs īpaši labu sniegumu demonstrēja jau kvalifikācijas braucienos, kur no 33 sportistiem ieņēma 22. vietu. Kvadri iesācēju klasē septīto vietu no 23 braucējiem ieguva Viktors Vaskis, kurš tikai pagājušogad sāka startēt oficiālās sacensībās. Otrs Sumatas braucējs Vigo Krastiņš šajā pašā klasē ieņēma devīto vietu. Par 1. ģimnāzijas 11. klases skolēna Nika Apfelbauma panākumiem Ventas Balss jau rakstīja, kad Apfelbaums prestižajā MX Pro klasē trīs braucienu summā izcīnīja 4. vietu.

Komandu kopvērtējumā, pirms pēdējā posmā Kandavā, Sumata MX vienība ieņem 8. vietu, par 29 punktiem piekāpjoties septītajai vietai. Toties līderi ir otrs mūsu motoklubs Rodeo, kuri atrodas diezgan drošā vadībā, lai triumfētu čempionāta kopvērtējumā.

Motobraucējs Agris Čuka Ventas Balsij sacīja, ka motokross viņu aizrāvis jau no pašas bērnības. «Jājūt ir entuziasms cilvēkos un jāmīl šis sporta veids,» tā Čuka.

Leģendārais braucējs motokrosam gribēja pievērst arī savu mazdēlu Uģi Lācbergu, bet īsti tas nav izdevies. Lācbergs nopircis motociklu, startējis pāris sacensībās, kur sasities, un teicis, lai vectēvs brauc pats, jo viņam taču ir jāstrādā un jāuztur ģimene. Tā arī Čuka atsāka braukt motokrosos. Agra lielākais prieks sacensībās ir satikties ar citiem braucējiem, parunāt ar tiem un gūt pozitīvas emocijas. Sacensībās mūsu braucējs mēdz ieiet azartā, kas priekš viņa ir pilnīgi normāla parādība. Pēc sacensībām ķermenis to jūt, bet Čuka par nepārdzīvo, jo motokross ir viņa dzīve. «Tik daudzi gadi pavadīti šajā sporta veidā, ka varu teikt, ka motokross ir kā rožu dārzs rudenī,» saka Agris.

Ļoti lielu atbalstu Čukam dod viņa ģimene, kā arī Normunds Apfelbaums, kurš palīdz startēt, nodrošina ar daudzām lietām un vienkārši ir jauks cilvēks. Noslēgumā braucējs atzina, ka Normunda dēlam Nikam Apfelbaumam arī ir liels talants, kuru, cerams, viņam izdosies pilnībā realizēt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: