Ventspils jaunais autosportists Otto Vočtavs veiksmes gadījumā var kļūt par Latvijas čempionu kroskartu un bagiju B600 klasē.

Rīgā, Biķerniekos, notika kārtējais Latvijas čempionāta posms kroskartu sacensībās. Paralēli tam risinājās arī Eiropas čempionāts rallijkrosā vieglajām automašīnām.

Diemžēl šis Latvijas čempionāta posms nebija īpaši veiksmīgs Sumatas MX braucējam Otto Vočtavam. Priekšbraucienos ventspilnieks izcīnīja pirmo starta vietu, bet finālā viņam priekšā avarēja viens no sportistiem un Vočtavs uztriecās virsū šim braucējam.

Līdz ar to Otto finālbrauciens beidzās jau pašā sākumā – viņam nācās izstāties no cīņas par uzvaru un vērtīgajiem čempionāta punktiem. Tomēr čempionāta kopvērtējumā Vočtavs saglabāja līderpozīcijas, par trīs punktiem apsteidzot sīvāko konkurentu Dāvi Tobiasu, kura tehnika fināla pēdējā aplī piedzīvoja ķibeli, tāpēc arī viņam nācās izstāties no sacensībām.

Cīņa par čempiona titulu turpinājās Igaunijā, kur notika Latvijas atklātā čempionāta priekšpēdējais posms. Igaunijā sportisti startēja rallijkrosa trasē, kas no Rīgas atšķīrās ar lielāku ātrumu un ne tik sarežģītiem tehniskajiem elementiem, kas mūsu braucējam bija īpaši parocīgi. Vočtavs pārliecinoši uzvarēja jau visos priekšbraucienos, tādējādi finālā iegūstot pirmo starta vietu. Finālbrauciena startā ventspilniekam sanāca neliela aizķeršanās, bet jau trešajā aplī Otto pārņēma līderpozīcijas un finišēja pirmajā vietā.

Dāvim Tobiasam arī šoreiz gadījās tehniskas ķibeles, tāpēc viņš finālā palika tikai sestajā pozīcijā. Pēdējais čempionāta posms notiks 10. oktobrī Biķerniekos, bet mūsu braucējam pietiktu pat ar izcīnītu piekto vietu, lai viņš kļūtu par šāgada Latvijas čempionu.

Lai gan Vočtava pamatklase ir kroskarti, Sumatas braucējs startē arī lielākā klasē – bagiju B600. Priekuļu posma sacensībās ventspilnieks spēja uzvarēt divos priekšbraucienos, bet trešajā gadījās neveiksme, jo bagijam tika pārsista riepa, bet tas nebija šķērslis, lai finālā startētu no pirmās vietas.

Finālā ventspilnieku atkal piemeklēja līdzīga problēma – riepas defekts –, kas finišā deva Otto otro vietu. B600 kopvērtējumā Vočtavs no līdera Ģirta Zīles atpaliek tikai par diviem punktiem, bet līdz sezonas noslēgumam vēl palikuši divi posmi, tādējādi mūsu braucējam ir visas iespējas izcīnīt otru Latvijas čempiona titulu.

Lielu pateicību par ieguldīto darbu Otto Vočtavs izteica savam tēvam Pēterim Vočtavam, mehāniķim Sandim un motoklubam Sumata MX.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: