Ventspilī jau astoto reizi norisinās 9.starptautiskā vasaras šorttreka nometne, kas vienkopus pulcē 103 sportistus ar pavadošo personālu no septiņām valstīm – Polijas, Ungārijas, Čehijas, Slovākijas, Austrijas, Lietuvas un Latvijas.

Nometnes – semināra galvenais mērķis ir izglītot trenerus un sportistus šorttreka sporta veida īpatnībās, veicināt viņu profesionalitāti. Nometnes galvenais treneris ir kanādietis Īvs Nadu (Yves Nadeau), kurš sagatavojis vairākus šorttreka olimpiskos medaļniekus.

Viņam asistē ungārs Attila Telegdi, bet par fizisko sagatavotību rūpējas Vācijas treneris Volfgans Unsoelds (Wolfgang Unsoeld). Tāpat treniņu darbā iesaistīti papildus 12 treneri no pārējām nometnes dalībvalstīm. Treneri savās nodarbībās jaunajiem šorttrekistiem cenšas iemācīt katra vingrinājuma pareizu izpildes tehniku un tā pareizu pielietojumu attiecīgā sporta veidā un atbilstošam sportista vecumam.

Ap 70 % dalībnieku šajā nometnē ir jaunieši vecumā no 10 līdz 18 gadiem, bet pārējie ir seniori, no kuriem gūt papildus pieredzi. Galvenais treneris Īvs Nadu labi izskatās par ventspilniekiem Jēkabu Saulīti, Roberto Puķīti, Robertu Zvejnieku, Ilzi Urtāni un citiem jaunajiem Ventspils šorttrekistiem. Tāpat viņš uzskata, ka Ventspilī ir izdarīts viss, lai sniegtu sportistiem iespēju augt un attīstīties, un kļūt konkurētspējīgiem pasaules līmenī.

Nometnes noslēgumā notiks pārbaudes sacensības nestandarta šorttreka distancēs un grupās.  Tas nozīmē, ka sportistus grupēs pēc testa rezultātiem, kādus viņi uzrādīja nometnes laikā. Līdz ar to jaunajiem būs iespēja startēt kopā ar vecākas grupas sportistiem un pilnveidot savu tehnisko meistarību.em  Ilzi Urttreneris

Lai šāda nometne varētu notikt 75% no finansējuma piešķīrusi Starptautiskā slidošanas asociācija (ISU), bet 25% līdzfinansējuma nodrošina pašas dalībvalstis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: