Arī šoruden Piejūras brīvdabas muzejā svinēs Pagastu dienu.

 Šāds pasākums tradicionāli notiek 5. septembrī, un šajā svētdienā lauku ļaudis steidz parādīt pilsētniekiem savas amatu prasmes, pacienā viņus ar gardiem ēdieniem, ļauj novērtēt rudens ražu, aplūkot skaistus ziedus (ciemos gaidāms gladiolu selekcionārs Laimonis Zaķis un Bērziņu ģimene no Popes) , samīļot dažādus dzīvniekus, piemēram, kaziņas un teliņus, un pasēdēt zirga mugurā.

Pagastu dienā var palūgt saimniecēm receptes, pavaicāt amatniekiem, kā pareizāk izgatavot koka soliņu vai uzpīt grozu. «Mēs, pasākuma rīkotāji, sakām, ka Pagastu dienā pilsēta ienāk laukos mītošā Latvijas dvēsele. Arī šoreiz centīsimies parādīt tās krāšņumu. Svētku īpašie viesi būs Rundāles deju kopa Ir varianti māsas Legzdiņas,» saka Ventspils novada sieviešu biedrības Spārni vadītāja Zigrīda Krauze.

Šova laikā iepazītās dziedātājas uz Ventspili uzaicinātas arī tādēļ, lai šoruden ļautu atpūsties novada pašdarbniekiem, kas vienmēr aktīvi piedalījās svētkos. Interesantas solās būt izdarības mājamatnieku placī, kur varēs ne tikai pavērot, kā strādā amatnieki, bet arī pamācīties un nopirkt izstrādājumu, kas iet pie sirds.

Pasākuma vadītāja Iveta Pete neparastās izdarībās iesaistīs novada vadību un pagastu pārvalžu vadītājus, aicinot viņus piedalīties pagastmāju mistērijā, zupas vārīšanā un labu novēlējumu izteikšanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: