Šī nedēļa Ventspilī aizrit sportiskā noskaņā, jo 15 gadu jubileju atzīmē Olimpiskais centrs „Ventspils”.

Par godu Olimpiskā centra „Ventspils” jubilejai svētdien, 4. novembrī, plkst. 11.00, Ventspils maratona klubs aicina visus aktīvā dzīvesveida atbalstītājus uz īpašu skriešanas treniņu Reņķa dārzā.

 

Treniņa dalībnieki aicināti pulcēties pie Reņķa dārza lielās autostāvvietas, kur tos sagaidīs treniņa vadītāji Aigars, Andris, Baiba un citi Maratona kluba pārstāvji. Skriešanas treniņš būs īpašs ar to, ka tiks atklāti visi skriešanas treniņa elementi, kuri nepieciešami, lai ātrāk skrietu sacensībās, ātrāk pazaudētu lieko svaru, uzlabotu lokanību, nostiprinātu vēdera muskulatūru. Skrienot svarīgi sevi noskaņot pareizi, lai to izdarītu, jāveic dažādi interesanti vingrojumi.

 

Treniņā aicināti piedalīties dažāda līmeņa skrējēji, arī tie, kas to pēdējo reizi darījuši skolas krosiņā, jo dalībnieki tiks sadalīti divās grupās.

 

Treniņa programma:

  • neliela iesildīšanās;

  • iesildošie vingrinājumi;

  • drilli,

  • kāpinājumi;

  • garais skrējiens ar fārtleka elementiem;

  • SFS (speciālā fiziskā sagatavotība);

  • atskriešanās.

Pēc tam visi aicināti doties uz manēžu, kur tiks veikta VFS (vispārējā fiziskā sagatavotība) un strečings. Treniņu laikā tiks demonstrēti daudzi vingrojumi un tos visus paturēt atmiņā būs grūti, tādēļ ieteikums dalībniekiem uz treniņu ņemt līdzi savus telefonus, lai varētu iemūžināt visus vingrojumus. Uz treniņu lietderīgi līdzi ņemt termosus ar zāļu tēju, lai sasildītos pēc vingrošanas svaigā gaisā. Visi varēs dalīties ar saviem tēju noslēpumiem, lai visu ziemu pavadītu bez iesnām.

 

Pēc vērtīgā skriešanas treniņa dalībniekiem būs iespēja sasildīties Olimpiskā centra „Ventspils” Basketbola halles pirtiņā, kur turpināsies sarunas par skriešanu.

 

Pateicoties Olimpiskā centra vadībai, kura 2009. gada nogalē noticēja, ka Maratona Klubs spēs noorganizēt vienu no Latvijas labākajiem skriešanas pasākumiem - Piedzīvojumu Parka Pusmaratonu - šodien sadarbībā ar Ventspils maratona klubu pilsētā tiek rīkoti lielākie sporta pasākumi – Piedzīvojumu parka Pusmaratons, Nūjošanas festivāls un Paulig nakts skrējiens.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: