Šovakar „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL) tika izspēlēta tikai viena spēle. BK „Ventspils” viesojās Valmierā, kur tikās ar vietējo komandu un piedzīvoja nepatīkamu zaudējumu ar 62:83.

Maču Valmierā „Ventspils” aizvadīja bez Jāņa Timmas un Akseļa Vairoga un sāka to ļoti neveiksmīgi. Ceturtdaļas vidū pēc Pāvela Veselova diviem precīziem soda metieniem „Valmieras” pārsvars sasniedza jau astoņus punktus – 12:4. Arī ceturtdaļas turpinājumā kopīgām pūlēm mājinieki turējās drošā vadībā un ceturtdaļu noslēdza ar plus 14 (29:15). Emocijas sita augstu vilni un kurzemnieku treneris Roberts Štelmahers saņēma tehnisko piezīmi. Arī otrajās desmit spēles minūtēs viesi pārsvaru diži uzlabot nespēja, tikmēr mājinieki turpināja ieskrieties. Pateicoties komandas veiksmīgai spēlei (lieliskai metienu precizitātei no spēles), „Valmiera” uzvarēja arī otro mača ceturtdaļu un pārtraukumā varēja doties ļoti labā noskaņojumā – 50:31.

Otrās ceturtdaļas sākumā „Ventspils” centās spēlēt nedaudz agresīvāk, tādejādi cenšoties sarežģīt dzīvi mājiniekiem, taču tas izdevās tikai epizodiski. Pēc Ronalda Zaķa diviem precīziem soda metieniem kurzemnieki pietuvojas līdz -15, taču seko valmieriešu atbildes gājiens un desmit sekundes līdz trešās ceturtdaļas beigām mājiniekiem jau plus 25! Līdz ar ceturtdaļas beigu signālu Dāvis Lejasmeiers divus punktus atguva, panākot 45:68. Iespējams, ka mājinieki uzvarai bija noticējuši pāragri, bet arī „Ventspils” nedomāja izkārt balto karogu. Divi precīzi tālmetieni Sandim Vateram (52:68) un Varis Krūmiņš sauca malā savējos. Aktīva aizsardzība ventspilnieku izpildījumā deva rezultātu, taču tikai uz mirkli. Pēc pārtraukuma viesu ofensīvu apturēja Jānis Bērziņš, trāpot no tālās distances. Vēl vairāk - ceturtdaļas vidū Kalvis Krūmiņš atkal iešāva no tālās distances, atjaunojot 20 punktu pārsvaru „Valmierai” – 74:54.

Atlikušajā spēles daļā mājinieki droši kontrolēja cīņas gaitu, saimniekoja arī pie pretinieku groza un rezultātā svinēja uzvaru ar 83:62.

Der pieminēt, ka mājinieki šovakar pārliecinoši uzvarēja arī cīņā pie groziem – 45:25, turklāt 16 atlēkušās bumbas izcīnīja uzbrukumā.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: