Sporta centra Kleisti jāšanas manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) Rudens sacensības šķēršļu pārvarēšanā un Rudens kausa izcīņa poniju jāšanā, pulcējot lielu dalībnieku skaitu.

Piedalījās arī sportisti no Lietuvas un Igaunijas. Ja pagājušogad rudens sacīkstes tika organizētas kā eksperiments, redzot sportistu vēlmi sacensties un pagarināt sezonu, tagad tās jau laikus tika iekļautas LJF kalendārajā plānā, un iecere ir pilnībā attaisnojusies.

 

Stāsta sacensību galvenais tiesnesis Dainis Līvmanis: „LJF lēmums organizēt šīs sacensības izrādījies pareizs, ko apliecina lielais dalībnieku skaits. Pagājušogad tas tika pamēģināts kā eksperiments, tagad jau sacīkstes tika laikus iekļautas kalendārā. Tik daudz startu, pirmkārt, ir tāpēc, ka visos maršrutos paredzēta piedalīšanās bez ierobežojumiem dalībniekiem, – vienā distancē var startēt gan bērni, gan pieaugušie, gan pieredzējušie sportisti ar jaunzirgiem un pat poniju jātnieki. Rudens sacensības ir ļoti laba iespēja sportistiem apgūt prasmes startēt manēžā – gan tiem, kuriem mājās nav iespēja trenēties apjumtā laukumā, bet līdzšinējie laika apstākļi labi ļāvuši trenēties ārā. Arī tiem, kuri augstākajā līmenī ziemas sezonā paredzējuši startēt sacensībās ārzemēs. Latvijas Jātnieku federācija ar šīm sacīkstēm vēlas pagarināt sacensību sezonu, kuru jau beiguši sportisti Igaunijā un Lietuvā, tāpēc arī iespēju startēt mūsu sacīkstēs augstu novērtē un izmanto šo valstu sportisti. Ir arī citas nianses. Daudzu jāšanas sporta klubu pārstāvjiem galvenais nav sports, bet zirgaudzēšana, kā arī darbošanās citās lauksaimniecības nozarēs. Tāpēc tagad, kad raža novākta, ir vairāk laika, lai atbrauktu uz sacīkstēm, bet cilvēkiem, kuri vēlas pārdot zirgus, – labs brīdis tos parādīt, lai vēl pirms ziemas sākuma tie aizceļotu pie jaunajiem saimniekiem.”

 

„Toties poniju jātniekiem šie ir trīs atsevišķi posmi ar iespēju cīnīties par kopvērtējumu un pirmām trīs vietām par kausiem. No mūsu sportistiem uz Kleistiem, kā jau ierasts, devās Toms Apermanis ar Feju un maršrutā ar šķēršļu augstumu 50 cm izcīnīja kārtējo uzvaru. Toms iemēģināja spēkus arī maršrutā ar 80 cm augstiem šķēršļiem, šoreiz 9 soda punkti. Ar Feju startēja arī Anna Šidlovska, pirmo maršruta fāzi pārvarot bez soda punktiem, bet otrajā fāzē gadījās pārlekt nepareizu šķērsli, kā rezultātā tika izslēgta no sacensības,” saka Jātnieku sporta kluba „Demora” trenere Gelinta Egendorfa.

 

Atvērtajos maršrutos startēja Gelinta Egendorfa ar Lēdiju, 100 un 110 cm augstiem šķēršļiem iegūstot attiecīgi 7. un 6. vietu, bet punktus konkursam „Gada labākais jātnieks 2012” amatieru 2. grupas konkurencē kā par divām 1. vietām, jo no amatieriem Gelinta uzrādījusi labāko sniegumu un šobrīd atrodas vadībā. Novembrī vēl notiks LJF divi Rudens posmi turpat Kleistos, kur noteikti dosies arī demorieši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: