Valsts policija sāk ikgadējo akciju "Esi redzams!", kuras mērķis ir izglītot, skaidrot un aicināt ikvienu satiksmes dalībnieku diennakts tumšajā laikā pārvietoties ar gaismu atstarojošiem elementiem, informēja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte.

Policija aicinās īpaši domāt par savu un līdzcilvēku drošību uz ceļa un akcentēs gaismu atstarojošo elementu izmantošanas svarīgumu ikvienam satiksmes dalībniekam. Līdz ar to pastiprināta uzmanība tiks pievērsta gājējiem un velosipēdistiem, kas pārvietojas diennakts tumšajā laikā.

Tāpat policija uzrunās arī autovadītājus un aicinās tos izmantot gaismu atstarojošās vestes, jo, izkāpjot no automašīnas diennakts tumšajā laikā, arī autovadītāji pakļauj sevi riskam.

Akcijas laikā paredzēta gan dažādu reidu organizēšana, gan preventīvais darbs ar skolām un dažādām nepilngadīgo iestādēm. Akcija norisināsies visā Latvijā un ilgs līdz pat pavasarim, kad atkal kļūs gaišāks.

VP vēlreiz atgādina, ka maldīgs ir priekšstats par to, ka pilsētas ielas ir labi apgaismotas un tāpēc atstarotāji pilsētā nav nepieciešami. Tas, ko redz vai neredz autovadītāji, atšķiras no pašu gājēju uztvertā. Atstarotāju nēsāšana vienlīdz būtiska ir gan lauku teritorijās, gan pilsētās.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: