Vieglatlētikas manēžā vairāku stundu garumā risinājās Ventspils nacionālo kultūras biedrību spartakiāde, kuras kopvērtējumā uzvarēja Krievu kultūras biedrība.

Spartakiādē piedalīsies Ventspils Krievu biedrības, baltkrievu biedrības Spadčina, ukraiņu biedrības Kobzar, latviešu, tatāru baškīru kultūras biedrības, ebreju biedrības, aktīvo sieviešu biedrības VASSA komandas, kā arī Jeļenas Smirnovas aerobikas kluba pārstāvji. Cīņas risināsies desmit sporta veidos – vieglatlētikā (trīscīņa), basketbolā, futbolā individuāli un pāriem, volejbolā, svarbumbu celšanā, svara stieņa spiešanā guļus, šahā dambretē un komandu stafetē. Kopumā uz starta izgāja gandrīz 400 dalībnieku.

Par spartakiādes kopvērtējuma uzvarētāju pārliecinoši kļuva krievu biedrības komanda, otrajā vietā ierindojās baltkrievi, bet trešajā – ebreji. Krievu biedrības komanda uzvarēja vieglatlētikā, basketbolā, volejbolā, svara stieņa spiešanā, svarbumbu celšanā, virves vilkšanā sievietēm un komandu stafetē. Baltkrievi bija pārāki virves vilkšanā vīriešiem un šahā, bet ebreju biedrības komanda bija otrā vieglatlētikā, basketbolā, futbolā, svara stieņa spiešanā guļus un stafetēs, kā arī izcīnīja trešo vietu virves vilkšanā, šahā un dambretē.

Šahā otro vietu izcīnīja VASSA komanda, bet latviešu komanda bija trešā futbolā, volejbolā un stafetēs.

Spartakiādi organizēja Ventspils Krievu biedrība sadarbībā ar pilsētas pašvaldību, Olimpisko centru un pilsētas sporta klubiem, kā arī ar jauniešu kustības Mēs varam brīvprātīgo palīdzību.

Apskati foto šeit un šeit

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: