Ventspilī būs vērojamas kaislības senlaiku garā izrādē "Ragana", kuras pamatā ir Karla Šenhēra tāda pat nosaukuma luga. Izrādes režisors - Dž.Dž.Džilindžers.

Meža mājiņā savas dienas mierīgi un saskanīgi vada sieva un vīrs. Viss, ko viņi vēlas, ir iegūt labklājību. Lai to izdarītu, vīrs tirgojas ar kontrabandas precēm. To uzzina jaunais robežsargs, kurš nolemj vīru un sievu atmaskot. Lai to nepieļautu, vīrs mudina sievu robežsargu savaldzināt. Tas sievā atmodina tādas jūtas, par kuru esamību viņa agrāk nav nojautusi. Pamazām visi trīs tiek ierauti postošā kaislību virpulī, no kura izkļūt vairs nav iespējams.

Lugas un izrādes centrā izvirzīta sieviete, viņas apzinātās un neapzinātās vēlmes. Spilgti tiek atklāts, kas notiek ar cilvēku, kad viņš nokļuvis kaislību varā. Izrādes veidotāji akcentējuši – noteiktos apstākļos jebkurā sievietē var pamosties ragana.

"Lai vīrs bīstas no sievas, kad tā mīl; tad viņa ir gatava uz visu un visam citam viņai nav nozīmes." /Nīče/

Lomās:

Vīrs – Egons Dombrovskis
Sieva – Inese Kučinska
Jaunais robežsargs – Kaspars Gods

Scenogrāfs – Varis Siliņš
Kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa
Horeogrāfe – Inga Krasovska
Gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis
No vācu valodas tulkojis Ingus Liniņš


Izrādē izmantota mūzika no Kšištofa Kesļovska filmām “Trīs krāsas. Baltā”; “Trīs krāsas. Sarkanā”; “Trīs krāsas. Zilā”.

Izrāde nominēta 2010./2011. gada “Spēlmaņa nakts” balvai 5 nominācijās: “Gada dramatiskā teātra izrāde”, “Gada režisors”, “Gada aktrise” (I. Kučinska), “Gada kostīmu māksliniece” (I. Vītoliņa), “Gada kustību māksliniece” (I. Krasovska).

Izrāde notiks 17. oktobrī plkst. 19.

Foto: jurasvarti.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: