Nākamgad plānots palielināt rūpnieciskās nozvejas limitus Jūrmalas un Ventspils novada zvejniekiem, paredz grozījumi noteikumos "Par rūpnieciskās zvejas limitiem un to izmantošanas kārtību piekrastes ūdeņos", ko šodien izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Pamatojoties uz Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta BIOR atzinumiem, 2013. gadā iecerēts Jūrmalas pilsētas pašvaldībai piešķirt iepriekš pieprasīto 30 reņģu tīklu limitu izmantošanai ziemas periodā no 1. decembra līdz 15. aprīlim. Ventspils novada pašvaldībai tiks piešķirts iepriekš pieprasītais viens velkamā vada limits.

Papildus ar grozījumiem tiek paredzēts, ka turpmāk piekrastes pašvaldībām, kurām ir noteikts mencu nozvejas apjoma limits, būs iespēja ar savu lēmumu nodalīt pašpatēriņa vajadzībām ne tikai zvejas rīku limita daļu, bet arī atsevišķu mencu nozvejas apjoma limita daļu, kas nepārsniegtu 5% no kopējā mencu nozvejas apjoma limita.

Līdz ar to tiks dota iespēja katram zvejniekam pašpatēriņa zvejai iedalīt gada mencu nozvejas apjomu, kas nav lielāks par 200 kilogramiem.

Paredzētas arī izmaiņas rūpnieciskās zvejas limitos iekšējos ūdeņos.

Grozījumi noteikumos attiecas uz 172 licencētiem komerczvejniekiem un 503 pašpatēriņa zvejniekiem.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: