Ventspils ostā notiek Latvijas Jūras administrācijas Hidrogrāfijas dienesta speciālistu organizētā tikšanās Latvijas ostu pārstāvjiem, kuri veic navigācijas līdzekļu (bāku, boju un citu jūrniekiem domātu zīmju un norāžu) apsaimniekošanu Latvijas teritoriālajos ūdeņos.

Šādas tikšanās ir tradicionālas, un to galvenais mērķis ir informēt navigācijas līdzekļu apsaimniekotājus par nozares jaunumiem un kopīgi izdiskutēt svarīgākās aktuālās problēmas.

 

Ostu pārstāvji iepazīstas ar kolēģu pieredzi, tādēļ pasākums katru gadu tiek rīkots citā Latvijas ostā.

 

Arī šogad ostinieki pārrunās situāciju katrā no Latvijas ostām navigācijas tehnisko līdzekļu apsaimniekošanā, tiks iepazīstināti ar jaunumiem normatīvajos aktos, bez tam varēs iepazīties ar firmas Tideland Signal, kas ir bāku uguņu, boju un cita aprīkojuma ražotāji, produkcijas piedāvājumu. Savukārt Krievijas fonda Majachniju pārstāvis no Sanktpēterburgas informēs par kādreizējo Irbes šauruma kuģi-bāku, kas nonācis fonda rīcībā.

 

Sanāksmes nobeigumā tikšanās dalībnieki kopīgi apmeklēs Ovīšu bāku.

 

Hidrogrāfu ikdienas darbs ir jūras karšu izgatavošana, kuģu ceļu un ostu dziļuma mērīšana, kā arī navigācijas līdzekļu (bāku, boju un citu kuģiem domātu zīmju) kontrole. Hidrogrāfu darbība garantē drošus kuģu ceļus Latvijas teritoriālajos ūdeņos.

 

portofventspils.lv

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: