Saskaņā ar domes saistošajiem noteikumiem „Par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim un ar to saistītajiem maksājumiem Ventspils pilsētas pašvaldībā”, no 1. oktobra tiek uzsākta nodokļu atbalsta pasākuma īstenošana.

Precīzu kārtību, kādā īstenojams pasākums nosaka Nodokļu atbalsta pasākuma likums un Ministru kabineta 28.08.2012. noteikumi Nr.600 „Nodokļu atbalsta pasākuma īstenošanas kārtība”. Saskaņā ar minēto likumu un noteikumiem:

NAP īstenošanas galvenie nosacījumi:

  • dalībai NAP var pieteikties tie nodokļa maksātāji, kuriem uz 2011. gada 1. septembri izveidojies nekustamā īpašuma nodokļa parāds (pamatparāds un nokavējuma nauda) par nekustamajiem īpašumiem, kas atrodas Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā; par pamatparādu uzskatāma summa, kas noteikta uz 2011. gada 1. septembri un nav samaksāta līdz atbalsta pasākuma sākšanas dienai;

  • lai piedalītos NAP, nodokļu maksātājam pašvaldībā jāiegūst informācija par nodokļa parāda summu, uz ko attiecināms atbalsta pasākums, tad pašvaldībai iesniedz noteiktas formas iesniegums par piedalīšanos atbalsta pasākumā. Pēc iesnieguma saņemšanas un izvērtēšanas tiks pieņemts attiecīgs lēmums par NAP piemērošanu (lēmums jāpieņem ilgāk kā 30 dienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas);

  • nodokļa parāda samaksas termiņš tiks noteikts, ievērojot šādus kritērijus: NAP maksājums sadalāms vienādās daļās un veicams reizi mēnesī, atbalsta pasākuma mēneša maksājums ir vismaz 50 lati, maksimālais samaksas termiņa pagarinājums ir 60 mēneši, nokavējuma nauda netiek piemērota. Piezīme. Ja pamatparāda lielums 2011. gada 1. septembrī būs zem Ls 100, tad NAP maksājums ir veicams 1 (vienā) mēnesī.

  • tiem nodokļa maksātājiem, kuri līdz noteiktam datumam būs pilnā apmērā samaksājuši NAP maksājumus (nodokļa pamatparādu), tiks dzēsta nokavējuma nauda par minēto pamatparādu. Piezīme. Ja nodokļu maksātājs nepildīs uzņemtās saistības, pēc trešā kavētā NAP maksājuma lēmums par NAP piemērošanu tiks atcelts.

  • Pieteikšanās termiņš dalībai NAP ir no 2012. gada 1. oktobra līdz 2012. gada 31. decembrim.

Pieteikšanās dalībai NAP Ventspils pilsētas pašvaldībā:

NAP īstenošanu nekustamā īpašuma nodoklim (NĪN) nodrošinās Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa;

  1. FN pēc 2012. gada 1. oktobra sniegs nepieciešamo informāciju par nekustamā īpašuma nodokļa pamatparādu un attiecīgo nokavējuma naudu, kas noteikta uz 2011. gada 1. septembri, informēs un konsultēs par atbalsta pasākumu;

  2. Vēloties piedalīties NAP, nodokļu maksātājam jāaizpilda noteiktas formas iesniegums un jāiesniedz Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļai (Jūras iela 36, Ventspils, LV 3601).

  3. 2012. gada oktobra sākumā, nodokļa maksātāju ērtībai, par iespēju piedalīties NAP tiks nosūtītas informatīvas vēstules tiem nodokļa maksātājiem, kuriem NĪN pamatparāda summa uz 2011. gada 1. septembri ir LVL 5 vai vairāk lati. Vēstulei būs pievienota precīza informācija par pamatparāda un nokavējuma naudas apmēru un IESNIEGUMA par piedalīšanos NAP sagatave.

  4. Iesniegumu par dalību NAP nodokļu maksātāji (fiziskas personas) varēs aizpildīt un iesniegt, izmantojot portāla epakalpojumi.lv iespējas. Reģistrējoties minētajā portālā, nodokļa maksātājam būs pieejami nepieciešamie dati iesnieguma sagatavošanai (informācija par pamatparāda un nokavējuma naudas apmēru uz 2011.gada 1.septembri).

Normatīvie akti par NAP, iesnieguma par dalību nodokļu atbalsta pasākumā paraugs, cita noderīga informācija pieejama Ventspils portālā www.ventspils.lv sadaļā Pašvaldība/Pilsēta/Komunālie pakalpojumi/Nekustamā īpašuma nodoklis.

 

Iesniegumu par dalību NAP var iesniegt :

  • nosūtot pa pastu uz adresi: Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļa, Jūras iela 36, Ventspils, LV-3601;

  • elektroniski (pa e-pastu) - izmantojot portālu epakalpojumi.lv vai nosūtot ar drošu elektronisko parakstu parakstītu dokumentu (uz e-pasta adresi: finanses@ventspils.gov.lv);

  • personīgi Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļai (Jūras iela 36, Ventspils, 54.kabinetā).

Uzziņām: tālruņi 63601159, 63601184 (fiziskās personas), 63601147 (juridiskās personas); e-pasts: finanses@ventspils.gov.lv.

Darba laiks: pirmdienās no plkst. 8.00 līdz 18.00; otrdienās, trešdienās, ceturtdienās no plkst. 8.00 līdz 17.00; piektdienās no plkst. 8.00 līdz 16.00. Pusdienas pārtraukums katru dienu no plkst. 12.00 līdz 13.00.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: