Masīvkoka šūnmateriāla ražotāja SIA "Dendrolight Latvija" pērn strādājusi ar 889 128 latu zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Dendrolight Latvija" 2010. gadā guva 108 935 latu peļņu.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 641 891 lats, un tas ir par 62,4% mazāks nekā 2010. gadā sasniegtais 1 706 185 latu apgrozījums.

"Dendrolight Latvija" vadības ziņojumā teikts, ka 2011. gadā liels darbs ir ieguldīts "Dendrolight" materiāla virzīšanā tirgū, tā tirgus potenciāla novērtēšanā un klientu piesaistīšanā. Tika apmeklētas daudzas kokapstrādes izstādes tādās valstīs kā Vācija, Krievija, Anglija, Norvēģija, Zviedrija, Francija, Dienvidkoreja un citās. Tā rezultātā ir noslēgti vairāki aģentu un pārstāvju līgumi par "Dendrolight" izplatīšanu Eiropā.

Pagājušā gada beigās uzņēmumam izdevās panākt mutisko vienošanos ar Krievijas un Libānas partneriem par "Dendrolight" produktu izplatīšanu ar minimālo iegādes apjomu fiksēšanu. Patlaban šie līgumi jau ir noslēgti, kā arī panākta vienošanās ar partneriem Igaunijā un Somijā par kopīgu "Dendrolight" materiāla virzīšanu tirgū.

Vadības ziņojumā teikts, ka 2010. gadā "Dendrolight Latvija" ienākumus galvenokārt guva no celtniecības darbu veikšanas, bet 2011. gadā - no "Dendrolight" produkcijas realizēšanas, tāpēc tas radījis gada neto apgrozījuma kritumu.

Savukārt "Dendrolight" materiāla gada neto apgrozījums ir palielinājies par 1113,61%, un tas liecina par veiksmīgu uzņēmuma darbību, teikts vadības ziņojumā.

"Dendrolight Latvija" 2012. gada septembrī būtiski palielināja pamatkapitālu - no 117 500 latiem uz 2 000 000 latu, taču uzņēmuma pārstāvji biznesa portālam "Nozare.lv" atteicās sniegt komentārus par pamatkapitāla palielināšanas nolūku un investīciju avotu, norādot, ka šī informācija ir konfidenciāla.

2011. gada oktobra beigās Austrijas apgabala tiesa ierosinājusi kompānijas "Dendrolight Berger GmbH" bankrotu. Kompānija ir pazīstama kā vieglā masīvkoka šūnmateriāla "Dendrolight" izveidotāja.

Tiesa, šis notikums nekādā veidā neietekmēs Ventspils ražotnes "Dendrolight Latvija" darbību. Šī kompānija nav tieši vai netieši saistīta ar Austrijas firmu "Dendrolight Berger GmbH" un pieder Latvijas uzņēmējiem - Jānim Vašukam (85,96% kapitāldaļu), Mārtiņam Vašukam (9,36%) un Tālivaldim Dangam (4,68%).

Pasaulē pirmā "Dendrolight" materiāla ražotne 2010. gadā atvērta Ventspilī, un tai "Latvijas Hipotēku un zemes banka" atvēlēja septiņus miljonus latu.

"Dendrolight Latvija" Ventspilī ražotais unikālais šūnmateriāls pašlaik tiek eksportēts uz deviņām valstīm, bet ražotāji plāno paplašināt darbību vēl vienā ražošanas ēkā, radot materiālam augstāku pievienoto vērtību tieši Latvijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: