7. oktobrī Ventspils Kultūras centrā plkst. 16.00 sadarbībā ar Ventspils vācu kultūras biedrību viesizrāde no Vācijas.

Ar Paula Fehtera komēdiju „Dieva burvis” Ventspilī viesosies teātris Dittchenbuehne no Elmshornas. Teātra kolektīvs jau otro reizi ieradīsies Ventspilī, jo augstu vērtē šeit saņemto palīdzību izrādes norisei, kā arī priecājas par publikas atsaucību.

Komēdijas „Dieva burvis” darbība risinās vairāk kā pirms 200 gadiem un ataino Austrumprūsijas un Polijas pierobežas iedzīvotāju dzīvi, kas, neraugoties uz gadsimtiem ilgajiem kristietības ieviešanas mēģinājumiem, daļēji vēl joprojām tic saviem senajiem dieviem.

Komēdijas galvenais varonis ir Mihaels Pogorcelskis, ganu zēns no Mazūrijas, kas kļūst par skolotāju un vēlāk pat par mācītāju, tas gan notiek pret viņa priekšgājēja gribu. Tautiskais skolotājs ar izteiktām „pagāniskām saknēm” ne visai labi pārvalda vācu valodu, bet sniedz sava ciema iedzīvotājiem labu paraugu tuvākā mīlestībā. Viņa kolēģis, mācītājs Naujoks, nelaiž garām nevienu izdevību, lai „aizliktu viņam kāju priekšā”, bet tomēr viņam neizdodas atbrīvot Pogorcelski no amata. Pogorcelskis mirst no pārpūles, izglābjot ragavas no ielūšanas trauslā ledū kādā no Mazūrijas ezeriem.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: