1. un 2. oktobrī uz teātra nama “Jūras vārti” skatuves norisināsies teātra festivāls „Zelta Maska”, un ventspilnieki varēs noskatīties divas Krievijas Akadēmiskā jaunatnes teātra izrādes.

1. oktobrī plkst. 19.00 bērniem un viņu vecākiem tiks izrādītas “Pasakas katram gadījumam”. Laikraksts „Ņezavisimaja gazeta” pauž viedokli: „ Izrāde ir „īsstāstu apkopojums. Labsirdīgu, bet ne vienmēr ar laimīgām beigām. Par zivtiņām akvārijā, par ziloni zoodārzā, par mazu sienāzīti, vardīti un stārķīti, par naktspodiņu ar skumju rudzupuķi uz sāna... Ir arī daudz mūsdienīgāki sižeti, piemēram, par kādas tējas paciņas brīnumainu ceļojumu. Izrāde paredzēta sirsnīgai saskarsmei ar skatītājiem un rodas sajūta, ka aktieri vēršas pie katra skatītāja personīgi”.

2. oktobrī plkst. 19.00 skatītājiem tiks piedāvāta izrāde “Uzvedības noteikumi mūsdienu sabiedrībā” pēc franču dramaturga Žana-Lika Lagarsa lugas. Šīs izrādes žanrs apzīmēts kā „vienkārši lekcija”, kur galvenajā lektores lomā iejutusies aktrise Nellija Uvarova. Populārā un talantīgā aktrise uzskata : „Lektorei nav vecuma. Viņa ir visu laiku sieviete un ikviens skatītājs viņu uztver savādāk, ienesot nopietnas izmaiņas un ievieš dažādus akcentus. Līdz izrādes sākumam es nezinu, kas būs aktuālāk, kristību, kāzu vai bēru paražas....”.

Foto: jursavarti.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: