FK Ventspils galvenais treneris Jurģis Pučinsks pēc fantastiskās uzvaras mačā ar Daugavpils Daugavu, slavēja visas komandas atdevi un cīņas sparu, norādot, ka šajā mačā tā bija pelnījusi veiksmi.

„Gatavojāmies un cīnījāmies tikai par uzvaru, kas vēl saglabātu cerības uz zelta medaļām. Acīmredzot puiši bija pelnījuši šo uzvaru, visu maču cenšoties un cīnoties. Jā, mums neiesita pendeli, taču tā gadās. Arī mēs neiesitām Skonto un nospēlējām neizšķirti. Pateicos komandai par centīgo darbu, pacietību, ar ko arī izpelnījās šos vārtus un uzvaru. Paldies arī līdzjutējiem, jo šodien tiešām bija patīkami spēlēt, un, domāju, arī viņiem patika šī spēle, kurā tikām pie ļoti svarīgiem trim punktiem,” pēc spēles sacīja Pučinsks.

Treneris nevēlējās uzsvērt kāda viena spēlētāja nopelnus šajā panākumā, taču piekrita, ka svarīgu lomu šoreiz nospēlējis Jurijs Žigajevs: „ Negribēt izcelt kādu atsevišķu spēlētāju, bet paslavēt visu komandu. Protams, jāatzīmē Žigajevs, kurš nospēlēja visas 90 minūtes. Vairākas reizes viņam jautājām, vai nav jāveic maiņa, bet spēlētājs bija apņēmības pilns nospēlēt visu maču, ko arī izdarīja, lai gan beigās bija jūtams, ka ir tiešām noguris. Tas gan ir tikai normāli. Viņa loma bija ļoti nozīmīga, bet vēlreiz atkārtošu, ka uzslavu pelnījusi visa komanda. Pēc pirmā puslaika nācās nomainīt Žatkinu, kurš iedzīvojās savainojumā, otrajā puslaikā veicām divas plānotas maiņas, un visi, kas devās laukumā, palīdzēja izcīnīt šo uzvaru.”

Daugavas galvenais treneris Ivans Tabanovs pēc mača atzina, ka ventspilnieki vienus vārtus bija pelnījuši, bet Mamukas Gongadzes nomaiņu skaidroja ar iepriekš izdomāto spēles plānu: „Spēle bija ļoti smaga, taču tādu arī gaidījām. Spēlējām viesos, tāpēc apzināti atdevām iniciatīvu mājiniekiem, cenšoties izmantot iespējas veidot pretuzbrukumus. Pirmajā puslaikā šāda taktika darbojās, nopelnījām 11 metru soda sitienu, bet otrajā jau ventspilnieki spēlēja labāk. Viņi uzbrukuma bīstamāk, tāpēc uzskatu, ka vienus vārtus bija pelnījuši, tikai žēl, ka tas notika pēdējās sekundēs un nebija vairs iespēju neko mainīt. Gongadzi nenomainīju tāpēc, ka viņš neiesita 11 metru soda sitienu. Jau pirms spēles bija sarunāts, ka viņš spēlēs tikai vienu puslaiku, tā kā maiņa būtu bijusi arī tad, ja soda sitiens būtu iesists. Turklāt es negribētu teikt, ka viņš nospēlēja ļoti labi.”

Abi treneri piekrita, ka situācija turnīra tabulas augšgalā tagad ir izlīdzinājusies, taču, ja Pučinsks to atzina par panākumu, tad Tabanovs izklausījās norūpējies, labi apzinoties, ka gaidāms nervozs rudens. „Par čempionu kļūs tie, kuri pēdējā aplī būs fiziski un psiholoģiski vairāk spēku,” rezumēja Daugavas treneris. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: