Jaunajā studiju gadā Ventspils Augstskolā studijas uzsākuši gandrīz 900 studenti no kuriem 317 ir pirmā kursa studenti.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad visvairāk jauno studentu mācības ir uzsākuši bakalaura studiju programmā “Vadībzinātnes” – 66 studenti, kam seko bakalaura studiju programma „Datorzinātnes” – 64 studenti un profesionālā bakalaura studiju programma „Tulkošana angļu – latviešu – krievu/ vācu valodā” – 60 studenti. Salīdzinoši ar iepriekšējiem gadiem, visstraujākais jauno studentu pieaugums ir bakalauru studiju programmā „Datorzinātnes”, ja iepriekšējos gados studijas šajā programmā uzsāka vidēji 55 studenti, tad šogad - 64 studenti. Pārējās studiju programmās jauno studentu skaits ir līdzīgs kā iepriekšējos gados.

 

Ventspils Augstskolā pirmo reizi ir uzsākta studiju programmas īstenošana ārvalstu un pašmāju studentiem. Jaunajā bakalaura studiju programmā “English Language and Intercultural Communication” (Valodas un starpkultūru komunikācija) studijas uzsākuši 17 studenti, no kuriem septiņi ir ārvalstu studenti no tādam valstīm kā Irāna, Kamerūna, Nigērija, Pakistāna un Krievija. Apmācības studentiem notiks angļu valodā, ar iespēju apgūt vēl divas svešvalodas (krievu un franču, pēc izvēles arī vācu), kuru laikā studenti varēs iegūt nepieciešamās teorētiskās zināšanas, kā arī praktisko iemaņu un prasmju kopumu uzņēmējdarbībā, mārketingā un komercdarbības likumdošanā.

 

Jaunajā studiju gadā ir uzsākta arī jaunas profesionālās maģistra studiju programmas “Elektronika” īstenošana, kurā studijas uzsākuši 14 studenti. Jaunā studiju programma studentiem sniegs teorētiskas un praktiskas zināšanas radiofrekvenču un bezvadu elektronikas virzienā. Programma izveidota, lai nodrošinātu augošu Ventspils elektronikas biznesa sektora izaugsmi.

 

Erasmus apmaiņas programmas ietvaros rudens semestrī studijas uzsāks deviņi studenti no Turcijas.

 

Ventspils Augstskolā jauno studiju gada sākumu atzīmēja jau sestdien, 1. septembrī, kas notika vienā dienā ar citiem Ventspils Augstskolas 15 gadu jubilejai veltītiem pasākumiem.

 

Lai studenti labāk un ātrāk integrētos jaunajā vidē, pirmkursnieki svētdien, 2. septembrī, piedalījās Ventspils Augstskolas Studentu padomes rīkotajos pasākumos - “Pilsētas rallijs” un atkalredzēšanās ballīte – bet, pirmdien, 3. septembrī, tikās ar Ventspils Augstskolas vadību un administrāciju, lai uzzinātu par sev svarīgu un noderīgu informāciju.

 

Apskati foto no Ventspils Augstskolas "Pilsētas rallija", kā arī no sportiskās pēcpusdienas!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: