Ņemot vērā sabiedrības iebildes par to, ka 1. septembris ir svētku diena, kuru ierasts atzīmēt skolā, pilsētas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja pieņēmusi lēmumu pilsētas vispārizglītojošajās skolās šai datumā rīkot Zinību dienu. Novada skolas rīkosies dažādi – katra pēc saviem ieskatiem.

Jautājums par pirmo skolas dienu pēdējā laikā izraisījis daudz viedokļu un emociju. Daļa skolēnu, vecāku un skolotāju uzskata, ja Izglītības un zinātnes ministrija par mācību gada sākumu noteikusi 3. septembri, tad šajā datumā arī jānāk uz skolu. Citi savukārt iebilst, ka 1. septembris ir svētki, ko tāpat kā Jāņus un Ziemassvēktus nevar pārcelt. Pie tam vecākiem, kas vēlas savu bērnu pavadīt uz skolu, sestdiena ir daudz ērtāka – nav jāprasa darba devējam brīvdienu un ģimene var nosvinēt svētkus.

Viļņošanās sabiedrībā arī pilsētas izglītības komisijai likusi šo jautājumu pārskatīt vēlreiz. Jau ziņojām, ka jūlijā komisija bija lēmusi par labu 3. septembrim. Piektdien komisija pieņēma lēmumu atbalstīt 1. septembri kā Zinību dienu, kurā tiek rīkoti svinīgi pasākumi vispārizglītojošās skolās. Šāds lēmums atbalstīts arī Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā, informē tās vadītāja Ilza Buņķe. Novada izglītības pārvaldes vadītāja Aina Klimoviča ziņo, ka lēmumu par pirmo skolas dienu pieņem katras skolas direktors.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: