Latvijas Basketbola savienības valde apstiprinājusi vēl četru komandu – Latvijas Universitāte, BA Turība, Barons Kvartāls un U18 izlase – līdzdalību Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas turnīrā 2012./2013. gadā.

Līdz ar to nākamās sezonas LBL 1. divīzijas turnīrā startēs vienpadsmit komandas. Nosauktajām vienībām klāt vēl nāks arī VEF Rīga, BK Ventspils, Liepājas Lauvas, BK Valmiera, BK JelgavaJūrmala/Fēnikss un BK Jēkabpils, kas jau laicīgi bija izpildījušas visus pieteikšanās nosacījumus.

 

Toties noraidīts pagājušās sezonas LBL2 finālistu BK VEF iesniegums, jo klubs paredzētajā laikā nav iesniedzis nepieciešamos dokumentus. Komandas vadība gan nav īsti mierā ar šādu notikumu pavērsienu un vēl cīnās par komandas iekļaušanu spēcīgāko divīzijā.

 

Konceptuāli apstiprināta arī 1. divīzijas čempionāta izspēles sistēma. Divas vai trīs komandas (VEF Rīga, BK Ventspils un, iespējams, U18 izlase) ar pārējām izspēlēs divu apļu turnīru, bet pārējās vienības savā starpā aizvadīs vēl divus apļus. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas.

 

Ceturtdaļfināla sērijas ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām, pusfināla – arī līdz divām uzvarām, cīņa par trešo vietu – līdz trim uzvarām, bet čempioni tiks noskaidroti sērijā līdz četriem panākumiem. Zināms arī tas, ka LBL čempionāta pamatturnīrs notiks no 1. oktobra līdz 15. aprīlim, bet izslēgšanas spēles ilgs no 16. aprīļa līdz 31. maijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: