Divas dienas Piedzīvojumu parka petankas laukumos notika cīņas Ventspils 1.atklātā čempionāta petankā noslēdzošajā sacensību veidā - vienspēlēs vīriešu un sieviešu konkurencēs.

Sacensībās par Ventspils čempiona un čempiones tituliem piedalījās 10 vīrieši un 15 sievietes. Sākotnēji, jau no jūlija vidus, dalībnieki izspēlēja pilnu savstarpējo spēļu aplis, bet čempioni un galējais vietu sadalījums tika noskaidrots finālā, kas norisināsies pēc olimpiskā izspēles principa. Pēc aizvadītā apļa turnīra sievietēm 1.vietā bija Eva Martinsone, 2.vietā – Jautra Grosbārde, 3.vietā – Aida Pētersone.

 

Vīriešu konkurencē pēc pamatturnīra 1.vietā bija Kristaps Bože, 2.vietā- Sandijs Viļumovs, 3.vietā – Ervīns Grundštoks. Pamatturnīrā iegūta augstāka vieta deva salīdzinoši komfortablāku stāvokli izslēgšanas spēlē - pirmās spēles pretinieku ar zemāku iegūto vietu pamatturnīrā..

 

Finālturnīra pirmās dienas spēlēs tika noskaidroti pusfināla pretinieki. Sieviešu konkurencē pusfinālā iekļuva Marta Kozinda un Gunita Treigūte, Aida Pētersone un Inga Apmane, pusfinālistu savstarpējās spēlēs pārākas bija Gunita Treigūte un Aida Pētersone, kuras nākošajā spēlē cīnījās par čempiona titulu. Ļoti sīvā cīņā par pirmo vietu un Ventspils čempiones titulu ar rezultātu 13: 12 uzvarēja Gunita Treigūte, bet Aida Pētersone ieguva 2.vietu. Cīņā par bronzas medaļām pārāka izrādījās Marta Kozinda, kas ar 13: 9 uzvarēja Ingu Apmani.

 

Vīriešu konkurencē nepārspēts palika Sandijs Viļumovs, kurš pusfināla spēlē ar rezultātu 13:3 uzvarēja Ervīnu Grundštoku, bet finālā ar 13:1 Kristapu Boži, kurš ierindojās 2.vietā. Savukārt, Ervīns Grundštoks cīņā par 3.vietu ar 13:1 pārspēja Māri Lāci, kuram nācās samierināties ar 4.vietu čempionātā.

 

Pirmais čempionāts Ventspilī ir noslēdzies, taču petankas spēlētājiem sezona vēl turpinās –šīs nedēļas nogalē Ventspils kērlinga kluba komanda startēs Baltijas kausa izcīņas pēdējā posmā Igaunijā, bet septembrī vēl priekšā ir Latvijas čempionāta precizitātes metienu izcīņa, starptautiskas sacensības Francijā, kā arī Latvijas klubu kausa izcīņa.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: