Tauvotāja darbā ļoti svarīga ir fiziskā sagatavotība, veiklība un izturība. Tāpēc nav nekāds brīnums, ka daudzi tauvotāji ir draugos ar sportu, bet kolektīvā ir daudz labi pazīstamu sportistu.

Viens no viņiem – Uģis Lasmanis – šajās dienās aizstāv pilsētas un valsts godu Eiropas čempionātā vieglatlētikā veterāniem, kas notiek Vācijā. Nozīmīgajās sacensībās Uģa formu rotā Ventspils brīvostas pārvaldes simbolika. Vakar vakarā Uģis startēja augstlēkšanas disciplīnā vecumā līdz 45 gadiem un, pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, kļuva par Eiropas čempionu ar rezultātu 1,90 m. «Šīs sacensības kļūs par atskaites punktu jaunu mērķu sasniegšanai nākotnē,» sacīja Uģis pirms došanās uz Vāciju. Pirms diviem gadiem viņš tāpat kļuva par Eiropas čempionu augstlēkšanā 40-gadīgu sportistu vecuma grupā. Uģis kādreiz bija airētājs, divu olimpisko spēļu – Barselonā (1992) un Atlantā (1996) – dalībnieks. Abās olimpiādēs viņa smailīte finišēja devītā, Barselonā tas bija vieninieks, Atlantā – divnieks. Savukārt 1991. gadā Uģis Lasmanis kļuva par pasaules čempionāta akadēmiskajā airēšanā sudraba balvas ieguvēju.

Starp tauvotājiem ir arī citi pazīstami sportisti. Ainars Zablovskis un Ainars Andersons, kas Ventspils brīvostā par tauvotājiem strādā, kopš dienesta pirmās izveides dienas, ir četrkārtēji pasaules čempioni un divkārtēji Eiropas čempioni virves vilkšanā! Piemēru saviem padotajiem rāda arī kuģu tauvošanās darbu vadītājs Normunds Reimanis – izbijis sportists, ka spēlējis Latvijas basketbola izlasē. Viņa pakļautībā strādā vēl viens bijušais Latvijas basketbola izlases un BK Ventspils spēlētājs Aigars Bernāts.

Sporta gars jaušams arī tauvotāju ikdienā. Šogad Gundars Bērziņš organizējis Ventspils brīvostas komandu, lai piedalītos pilsētas Trīs bumbu spēlēs. Starp 13 komandām brīvostas darbinieki palika astotie. Katru gadu Ventspils brīvostas pārvaldes komanda piedalās Baltijas ostu basketbola turnīrā; divas reizes ir kļuvusi par čempioniem. Pagājušajā sezonā Ventspils brīvostas pārvaldes komanda pirmo reizi piedalījās pilsētas basketbola čempionātā, šajā sezonā atkal gatavojoties startam, stāsta Gundars Bērziņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: