Eiropas čempionāta labāko astotniekā izdevies iekļūt Latvijas U18 izlasei, bet pieaugušo komanda ar neveiksmi sākusi kontinenta meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīru.

Mūsu junioriem Eiropas čempionātā finālturnīra otrā posma pēdējā mačā izšķīrās, vai komanda iekļūs astotniekā un turpinās cīņu par medaļām, vai tomēr cīnīsies par devīto vietu. Tieši tāda paša likme šajā mačā bija jauno latviešu sāncenšiem slovēņiem.

Lieliski aizvadījuši pirmā puslaika izskaņu, Latvijas basketbolisti atpūtā devās ar 13 punktu pārsvaru 38:25. Visi drošā vadībā latvieši turējās arī mača turpinājumā, taču beigās saspēlēja intrigu. Pēdējā minūtē mūsējiem bija vairs tikai +1, turklāt savu uzbrukumu neizdevās pabeigt ar sakarīgu metienu. 11 sekundes līdz mača beigām bumba jau pienācās Slovēnijai, kuru pēdējais uzbrukums, par laimi, nebija sekmīgs. Latvija svinēja laimīgu uzvaru 61:60 un turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar Lietuvas valstsvienību.

Izšķirošajā mačā ventspilnieku kontā desmit punkti – seši Tomam Leimanim, četri Iljam Gromovam, kura rēķinā arī sešas atlēkušās bumbas un trīs bloķēti metieni. Ar 2,7 bloķētiem metieniem vidēji mačā Ilja ir otrais labākais bloķētājs visā turnīrā, bet ar 7,5 izcīnītajām atlēkušajām bumbām - septītais labākais cīnītājs zem groziem.

Savukārt nacionālā izlase pirmā Eiropas čempionāta kvalifikācijas mača izskaņa viesos nespēja nolauzt Bosnijas un Hercegovinas izlasi, piedzīvojot zaudējumu 84:87. Lai gan lielu daļu mača vadība bija tieši Latvija, kas laiku pa laikam tika priekšā arī pēdējā ceturtdaļa, izšķirošajos brīžos precīzāk nospēlēja bosnieši.

Mārtiņš Meiers guva 13 punktus un izcīnīja sešas bumbas zem groziem, bet cits BK Ventspils pārstāvis Artūrs Bērziņš laukumā nedevās. Rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Jānis Strēlnieks. Nākamo kvalifikācijas cikla maču Latvijas valstsvienība aizvadīs 21. augustā, savā laukumā tiekoties ar Nīderlandes izlasi.

D. grupa

V. Komanda S. U. Z. +/- P.
1. Rumānija 1 1 0 +6 2
2. Bos.-Herc. 1 1 0 +3 2
3. Latvija 1 0 1 -3 1
4. Nīderlande 1 0 1 -6 1
5. Gruzija 0 0 0 0 0


Foto: fibaeurope.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: