Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pašvaldība saņem jaunos autobusus

Novada pašvaldība tikusi pie trim jauniem autobusiem, kuru galvenais uzdevums būs skolēnu pārvadāšana. Transports iegādāts par pašvaldības pamatbudžeta līdzekļiem.

Olimpiāde londonietes skatījumā

Maija Vaita (White) olimpiādes atklāšanas ceremoniju noskatījās savās mājās Londonā, taču Latvijas uzvaras viņa sagaidīja šeit, Ventspilī, kur ciemojās pie savas ģimenes. Ventas Balss bijušās ventspilniecesiespaidus par olimpiādes organizēšanu un tās veiksmīgo norisi uzklausīja, pirms viņa atgriezās Londonā, kur vēroja noslēguma ceremoniju.

2.lpp. Viedoklis. “Lielākas algas”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ar laiku darbiniekiem būs jāmaksā lielākas algas, tā, komentējot reģistrētā bezdarba līmeni - 11,6% - jūlija beigās, raidījumā «Labrīt, Latvija!» teica «DNB bankas» ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš. Nav jābūt ekspertam, lai nāktu klajā ar šo atklājumu.»

3.lpp.

Bez ūdens vairāk nekā 600 dzīvokļu

Vakar ap vieniem dienā pārstāja tecēt ūdens vairāk nekā 600 dzīvokļos astoņās 9-stāvu mājās Inženieru ielā. Avārija maģistrālajā ūdensvadā notika uzņēmuma T-Vita dēļ. Šis uzņēmums veic siltumtrases rekonstrukciju šajā rajonā.

4.lpp. Veselības aprūpe. Izmeklējumi diagnozes precīzai noteikšanai

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas diagnostikas nodaļa ir aprīkota ar vismodernāko medicīnisko aparatūru. Taču ar to nepietiek, lai pareizi nolasītu izmeklējumu rezultātus un noteiktu precīzu diagnozi, jo svarīgākais ir labs speciālists.

5.lpp. Politika. NAP nodots apspriešanai

Nacionālās attīstības plāns 2014.–2020. gadam nodots apspriešanai sabiedrībai. Mēneša laikā ikviens Latvijas iedzīvotājs vai nevalstiska organizācija var iesniegt savus priekšlikumus dokumenta uzlabošanai.

Valdības lāča ķepu aptur

Kad pēc Danas Reiznieces-Ozolas iniciatīvas Saeimā tika savākts nepieciešamais deputātu parakstu skaits iesniegšanai Valsts prezidentam, lai nepieļautu, ka radikālās izmaiņas referendumu likumā stājas spēkā, radusies cerība, ka nākotnē tautai vara nepiederēs vairs tikai vienu reizi četros gados – vēlēšanās –, bet apturēt nepieņemamus procesus politikā tā aizvien varēs, izmantojot referenduma tiesības.

6.lpp. Sports. Brāļi Valteri dodas uz Ventspili

Pēdējās dienās pamatīgu vētru Latvijas basketbolā sacēlusi Valteru ģimene, kas sociālajā tīklā Twitter nākusi klajā ar paziņojumu, ka gatavošanos sezonai brāļi Kristaps un Sandis uzsāks Ventspilī. Šis paziņojums, protams, izsaucis pamatīgu ažiotāžu basketbola aprindās.

Smirnovs – astotais Eiropā

Nīderlandē notika Eiropas U23 čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kurā Latvijas izlases sastāvā startēja arī ventspilnieks Andris Smirnovs, kas grupas braucienā spēja izcīnīt augsto astoto vietu.

Skriešanas cienītāji spēkojās naktī

Olimpiskā centra Ventspils stadionā ar svētku salūtu tika dots starts otrajam Nakts skrējienam, kurā šoreiz piedalījās aptuveni 180 skrējēju no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem.

7.lpp. Ventiņi pasaulē. Holande līdzinās Latvijai

Poliete un vienlaikus latviete, Ventspilī auguši Marija Bagienska-Szadkowska četrus gadus dzīvo Nīderlandē. Ar brāli Stafenu Marija joprojām sarunājas tikai latviski, ar četriem bērniem un vīru – poliski.

Latvieši Norvēģijā dzīvo labi

Braucot uz Norvēģiju, ventspilnieki Līga Reitere un Ivars Vītiņš satikuši vairākus uzņēmīgus latviešus. Daži no viņiem strādā sierotavā, citi – krodziņā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: