Šodien no plkst. 10 Ventspils Augstskolā norisinās pirmais Kurzemes biznesa forums, kurā iecerēts spriest par attīstības plānošanu Kurzemes reģiona nacionālās nozīmes attīstības centros, cilvēkresursiem un finanšu atbalsta mehānismiem nākamajā daudzgadu periodā.

Foruma dalībnieki centīsies atbildēt uz jautājumu – kā jāattīstās Latvijai un Kurzemei un kādi ir traucējošie faktori, kas kavē to attīstību. Foruma rīkošanas mērķis ir informēt esošos un potenciālos Kurzemes reģiona uzņēmējus un investorus par nacionālo un reģionālo attīstības centru attīstības plāniem nākamajam daudzgadu plānošanas periodam no 2014.-2020.gadam.

 

Tāpat forumā centīsies noskaidrot atbildīgo valsts institūciju un citu iesaistīto pušu intereses, argumentus un viedokļus par nacionālās nozīmes attīstības centra attīstības plānu ietekmi uz pašu attīstības centru, Kurzemes reģiona, Latvijas, kā arī uz Baltijas jūras reģiona sociālās un ekonomiskās attīstības perspektīvām, kā arī akcentēt cilvēkresursu kvalitāti kā būtisku attīstības faktoru un tādu jautājumu, kā ES fondu, ES un Latvijas finanšu atbalsta mehānismu un instrumentu un nodokļu konjunktūras lomu attīstības plānos iekļauto mērķu un uzdevumu īstenošanā.

 

Forumā piedalās Kurzemes reģiona uzņēmēji, kurus forumam deleģējušas vietējās pašvaldības un nozaru asociācijas, kā arī valsts institūciju, vēstniecību, pašvaldību, izglītības un zinātnes nozares un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

 

Dalību forumā apstiprinājušas tādas autoritātes kā akadēmiķis, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, Dr.habil.phys. Juris Ekmanis, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs, profesors, Dr.habil.med. Jānis Vētra, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents, Dr.hab.eng.sci. Gundars Strautmanis, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas prezidents Ilmārs Osmanis, Latvijas komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis, AS “DNB banka” ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš un citi. Forumā uzstāsies arī Eiropas Komisijas Reģionālās attīstības ģenerāldirektorāta pārstāvis, padomnieks Deivids Svīts.

 

Foruma ievadsesijā tika apspriesta attīstības plānošana starptautiskas nozīmes attīstības centros – lokālā, nacionālā, Baltijas jūras reģiona un ES līmeņa prioritāšu un attīstības virzienu līdzsvarošanu. Savukārt ekspertu diskusijās pārrunās nodarbinātību un cilvēkresursu kvalitāti uzņēmējdarbības attīstības un tiešo investīciju piesaistes perspektīvu kontekstā, kā arī finanšu resursu pieejamību aktuālajā situācijā un nākamajā daudzgadu finanšu plānošanas periodā no 2014.-2020.gadam.

 

Forumam iespējams sekot līdzi arī tiešsaistē www.kurzemesforums.lv. Trupat iespējams atrast izvērstu foruma darba kārtību.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: