Ļoti svarīgu uzvaru Latvijas virslīgas čempionātā izcīnījuši FK Ventspils spēlētāji, savā laukumā ar 1:0 pieveicot Liepājas metalurgu, kuru apspēlēt nebija izdevies gandrīz četrus gadus.

Ventspilnieku treneri šoreiz malā bija atstājušo Daniilu Turkovu un Igoru Giļmanovu, pamatsastāvā bija atgriezies Oļegs Timofejevs, bet pirmo reizi tajā laukumā devās Oļegs Žatkins, kā arī spēlei bija pieteikts Jurijs Žigajevs. Savukārt liepājnieki krietni bija pamainījuši starta sastāvu, ko galvenais treneris Dmitrijs Kalašņikovs skaidroja ar blīvo spēļu kalendāru – maču vajadzēja sākt ar svaigākiem spēlētājiem, bet līderus izlaist uz izšķirošajiem brīžiem.

Tomēr Ģirtam Karlsonam laukumā bija jādodas jau pirmajā puslaikā, kad ventspilnieki izvirzījās vadībā. Laukuma saimnieki uzbruka vairāk, bet bīstamākos momentus veidoja pēc standartsituāciju izspēles, tā arī atklājot rezultātu. 27.minūtē Antons Kurakins no soda sitiena raidīja bumbu soda laukumā, kur tā izskrēja caur spēlētāju burzmu un finišēja vārtu tīklā. Tūlīt pēc tam laukuma saimnieki izveidoja vēl vairākus asus uzbrukumus, taču otros vārtus neguva.

Neguva ventspilnieki tos arī straujā pretuzbrukumā pašās puslaika beigās, turklāt jau pēc brīža bīstami uzbruka viesi, bet arī šajā gadījumā aizsardzība izrādījās pārāka par uzbrukumu. Pēc pirmā puslaika 1:0 FK Ventspils labā.

Otrais puslaiks aizritēja ļoti emocionālā cīņā, tiesnesim Golubevam dalot brīdinājumus uz visām debess pusēm (kopā 11 brīdiājumi) Arī bīstami momenti bija, Žatkins arī krita soda laukumā, bet nedz pendeles, nedz citu ļoti labu iespēju un vārtu guvumu nebija. Ventspilniekiem tos arī vairs nevajadzēja – beidzot tika noņemts metalurgu lāsts un pirmo reizi šosezon apspēlēts kāds no lielajiem konkurentiem.

FK Ventspils futbolisti turnīra tabulā nostiprinājušies trešajā vietā, pietuvojoties arī pirmajām divām vietām. Tiesa, Skonto un Daugavpils Daugava joprojām atrodas patālu – rīdzinieki ir priekšā par sešiem punktiem, bet daugavpilieši pat desmit. Jācer, ka panākums pret liepājniekiem ventspilniekiem krietni uzlabos garastāvokli  un turnīra tabulas augšgala komandas tiks apspēlētas vēl.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: