Piektdien Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs tiksies ar Ventspils pilsētas komandas dalībniekiem, kuri pārstāvēs mūsu pilsētu Latvijas III vasaras Olimpiādē. Tikšanās ar sportistiem un treneriem notiks Ventspils Livonijas ordeņa pilī.

Pasākumā sportistus un trenerus uzrunās domes priekšsēdētājs A.Lembergs, kā arī  XXII Olimpisko spēļu čempions šķēpa mešanā Dainis Kūla. Dalībniekus priecēs bērnu popgrupa „Jūras akmentiņi”

Ventspils komandu Latvijas III olimpiādē pārstāvēs 155 sportisti, kuri startēs 19 sporta veidos (basketbols, futbols, vieglatlētika, peldēšana, džudo, BMX, bokss, svarcelšana, smaiļošana un kanoe airēšana, sporta vingrošana, šosejas riteņbraukšana, taekwondo, šaušana, loka šaušana, taekvondo, golfs, triatlons, MTB riteņbraukšana un pludmales volejbols). Komandas sastāvā ir sportisti, kuri jau izcīnījuši tiešības startēt Londonas Olimpiskajās spēlēs, kā šķēpmetēja Madara Palameika un tāllecēja Lauma Grīva, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, ceram, ka Olimpiskajās spēlēs startēs arī šķēpmetēji Sinta Ozoliņa – Kovala, Ansis Brūns, Ēriks Rags, soļotājs Arnis Rumbenieks un maratonists Valērijs Žolnerovičs.

Latvijas III Olimpiādi organizē Liepājas pilsētas dome sadarbībā ar Ventspils pilsētas pašvaldību, Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) un Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu. Latvijas III Olimpiāde notiks no 6. līdz 8.jūlijam Liepājā, Ventspilī, Aizputē, Grobiņā, Jūrmalā, Limbažos, Rīgā un Ventspils novada Usmā.

Olimpiādē kopumā piedalīsies 85 pašvaldību komandas ar 4126 dalībniekiem, no kuriem 1181 būs sievietes, bet 2945 vīrieši, un tiks sadalīti 228 medaļu komplekti. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: