No šodienas līdz 28. jūnijam Ventspils Augstskolā un Ventspils Inženierzinātņu institūtā „Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas centrs” viesosies fizikas skolotāji no Igaunijas, Tartu Universitātes vasaras skolas ietvaros.

Tartu Universitātes vasaras skolas studiju vizītes ietvaros Ventspilī ieradīsies 45 fizikas skolotāji no visas Igaunijas.

Vasaras skolas ietvaros skolotājiem būs iespēja noklausīsies Ventspils Augstskolas un Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas centra pārstāvju lekcijas. Trešdien (27. jūnijs) ar lekcijām uzstāsies VSRC pārstāvji: direktors Dr. Valdis Avotiņš, Astronomijas un astrofizikas nodaļas vadītājs Dr. Ivars Šmelds un vadošais pētnieks Dr. Juris Roberts Kalniņš, bet ceturtdien (28. jūnijs) – Vents Augstskolas pārstāvji: rektors Dr. Jānis Eglītis un docents Dr. Jānis Harja.

Studiju vizītes laikā fizikas skolotājiem būs iespēja apmeklēt Irbenes radioteleskopu, iepazīties ar Ventspils Augstskolas  fizikas laboratorijām, Ventspils 1. ģimnāzijas Dabaszinātņu kabinetiem, kā arī ar Ventspils pilsētas ievērojamiem apskates objektiem kā Ventspils Jaunrades nams, Planetārijs, Observatorija un Livonijas ordeņa pils, u.c.

Šogad Tartu Universitātes vasaras skola atzīmē 10 gadu jubileju, kurai par godu ir izvēlējusies svinēt Ventspils Augstskolā un  Ventspils pilsētā.

Kā norāda Ventspils pilsētas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Ilze Buņķe: „tas ir nozīmīgi un svarīgi, ka Tartu Universitāte ir izvēlējusies tieši Ventspils Augstskolu un Ventspils pilsētu, lai atzīmētu savas vasaras skolas 10 gadu jubileju. Jo īpaši tāpēc, ka  dažādu nozaru speciālisti no Latvijas dodas uz Igauniju, lai iegūtu pieredzi.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: