Jūlija sākumā risināsies 3. Latvijas olimpiāde , kurā Ventspils komandu pārstāvēs 155 sportisti 19 sporta veidos.

Komandu pavadīs arī 38 treneri un apkalpojošā personāla pārstāvji. Ventspils pilsētā būs pārstāvēta gan vīriešu, gan sieviešu sacensībās basketbolā un futbolā. Iespaidīga kompānija savākta vieglatlētikā, Londonas olimpiešus Laumu Grīvu, Arni Rumbenieku un Madaru Palameiku ieskaitot.

Dalībai Latvijas olimpiādei pieteikts arī titulētais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, un kopumā šajā sporta veidā Ventspils pilsētas komanda varētu pretendēt uz krietnu medaļu skaitu. Interesanti, ka divi sportisti Ventspilī pārstāvēs arī golfā – Andris Vilcmeiers un Juris Vaskāns.

Ventspils novada komandā pieteikti 27 sportisti. Lielākā pārstāvniecība ir vieglatlētikā, kurā uz starta izies 16 novadnieki, bet vēl tie startēs Airēšanā, galda tenisā, golfā, loka šaušanā, triatlonā un MTB riteņbraukšanā.

Ventspils PILSĒTAS un NOVADA komandu sastāvi

Latvijas III olimpiādes sacensības notiks Liepājā, Ventspilī, Aizputē, Grobiņā, Jūrmalā, Limbažos, Rīgā un Ventspils novada Usmā. Ventspilī notiks Olimpiādes sacensības deviņos sporta veidos un plānots, ka uz sacensībām šeit ieradīsies nepilni 500 sportisti.

Sacensību norises vietas:

  • Olimpiskais centrs „Ventspils”

Taekvondo – basketbola hallē 7. jūlijā plkst.10

Loka šaušana – stadionā 7. jūlijā plkst. 10 un 8. jūlijā plkst. 10

Mākslas vingrošana – basketbola hallē 7. jūlijā plkst.11 un 8. jūlijā plkst. 11

Sporta vingrošana – vingrošanas zālē 7. jūlijā plkst.12 un 8. jūlijā plkst. 12

  • Sporta nams „Centrs”

Svarcelšana – 7. jūlijā plkst. 12:00 un 8. jūlijā plkst. 11

Ložu šaušana – sporta nams „Centrs” un Ventspils 6.vidusskola 7. jūlijā plkst. 9 un 8. jūlijā plkst. 9. 

Šosejas riteņbraukšana 6. jūlijā plkst. 13 (brauciens ar atsevišķu startu, starts Ventspils - Kolka šosejas 29. kilometrā; 7. jūlijā plkst. 10 (grupas brauciens starts Ventspils-Rīga šosejas 7.kilometrā)

BMX riteņbraukšana – Piedzīvojumu parkā BMX trasē 7. jūlijā plkst. 14

MTB riteņbraukšana – starts Piedzīvojumu parkā 8. jūlijā plkst. 11

Latvijas III Olimpiādē kopumā piedalīsies 85 pašvaldību komandas ar 4126 dalībniekiem, no kuriem 1181 būs sievietes, bet 2945 vīrieši un tiks sadalīti 228 medaļu komplekti. Šoreiz sporta sacensību programmā debitēs arī divi jauni Olimpiskie sporta veidi – golfs un regbijs.

Latvijas Olimpiāde notiek reizi četros gados. Latvijas I Olimpiāde 2004.gadā un Latvijas II Olimpiāde 2008.gadā notika Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: