Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mūs sargā arī Līga un Jānis

Jāņos, kad citi atpūšas, par mūsu drošību un veselību nomodā ir mediķi, ugunsdzēsēji un policisti. Arī viņu vidū ir Līgas un Jāņi, kas reizēm svētkos strādā, reizēm atpūšas.

Jāņu ģimene svinēs kuplā pulciņā

Jāņu ģimene no Popes pagasta Jaunmužas ciema Mežvalkiem, pirms ģimenē ienāca viņu trešā atvasīte, Līgo svētkos visi jutās kā gaviļnieki. Nu Jāņos pats galvenais ir viņu Jānītis.

 

2.lpp. Viedoklis: „Godināsim Sauli”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Vasaras saulgrieži ir gada skaistākais laiks, kad spēcīga enerģija strāvo visā dzīvajā, tostarp cilvēkā. Saka, ka saulgriežu dienās saikne ar Kosmosu ir daudz tiešāka.»

 

3.lpp.

Līgosim lustīgi, bet ar prātu!

Kaut arī šogad līgošanai atvēlētais laiks ir īss, tomēr nebūs par ļaunu ievērot dažus padomus drošībai. Lai nesabojātu svinības.

Kaimiņiem jāaprūpē svešs cilvēks

Gaidot uz brīvu vietu pansionātā, kādas Kapteiņu ielas mājas iedzīvotājiem jau otro mēnesi nākas aprūpēt svešu cilvēku.

Strīds ar dzīvesbiedri nav vainojams

Pēc raksta Ar otro piegājienu izdara pašnāvību publicēšanas redakcijā vērsās vīrieša atraitne, lai iebilstu pret tajā minēto varbūtējo pašnāvības iemeslu.

 

4.lpp.

Puceņogas uzbur Jāņu mielastu

Siers, alus, rauši jeb rabarberu un biezpiena plātsmaize, speķa pīrāgi, zemenes, šašliks un kvass – tās ir ēdamlietas, ko Jāņu galdā cels Popes dāmu klubiņa Puceņogas dzīves gudrās meitenes. Viņas sveci jeb virtuves gudrības zem pūra neslēpj, un labprāt padalās ar Ventas Balss lasītājiem.

 

5.lpp.Vide. Ugunskurs kā tilts pāri tumsai

Neatņemama vasaras saulgriežu sastāvdaļa ir ugunskurs. Uguns Līgo naktī varbūt ir pati svarīgākā. Tās lokā cilvēki sasildās, ieskatās viens otrā, griežas dejā līdzi liesmu un dzirksteļu spietiem, izdzied visu gadu krātās dziesmas. Gaišais aplis neļauj piezagties tumsas raganām... Un tad jau klāt rīts ar sauli, kas rasā rotājas. Ugunskurs kā tilts savieno saules rietu ar lēktu un ieved vasarā. Par uguni, ugunskuru un tā nozīmi saruna ar folkloras kopas Laipa vadītāju Ligitu Vaļuku.

 

6.lpp. Sports. Ventspilnieki gatavi Latvijas III olimpiādei

Apstiprināts Ventspils komandas sastāvs dalībai Latvijas III olimpiādē, kas no 6. līdz 8. jūlijam notiks Liepājā. Tajā iekļauti 155 sportisti, kā arī 38 treneri un apkalpojošais personāls.

Virves vilcēji – desmitniekā Šveicē

Velkoņa virves vilcēji, startējot jauktajā sastāvā, kurā mijās gan jaunības degsme, gan veterānu pieredze, atzīstami startējuši starptautiskajās Sins 40 gadu jubilejas sacensībās Šveicē, izcīnot dalītu devīto–desmito vietu.

Dermakam uzvara Baltijā un Latvijā

Pēc neilga pārtraukuma Ugālē atkal notika lielāka mēroga sacensības velotriālā un mototriālā – Baltijas čempionāta pirmais un Latvijas čempionāta otrais posms. Spēcīgākajā velotriāla klasē (Elites) abās sacīkstēs nepārspēts palika Ansis Dermaks.

 

7.lpp. Otrā jaunība. Jāņus svinēs bez alus

Ināra un Vladimirs Maksimovi visus svētkus svin bez ierastā bagātīgi klātā galda un iedzeršanas. Vislabākā izklaide pārim, kur katram no viņiem šogad aprit 76 gadi, ir tautas dejas, dziesmas, rotaļas. Lai priecātos, viņiem nav vajadzīgs alkohols, apgalvo Maksimovi.

Ināras Maksimovas padomi

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: