Ventspils vieglatlēti aizvadītās nedēļas nogalē piedalījās ne vien Prezidenta balvas izcīņā Valmierā, bet paguva arī šķērsot Baltijas jūru un startēt sacensībās Somijā.

Ventspilnieki Valmierā startēja gan Latvijas izlases sastāvā, gan individuāli. Pēc visai nesekmīgā starta Rīgas kausa izcīņā, mundieri krietni uzspodrināt izdevās augstlēcējam Normundam Pūpolam, kurš šoreiz pieveica 219cm augstumā novietotu latiņu, sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu un izcīnot arī pirmo vietu. Šo augstumu Normunds pārlēca ar pirmo piegājienu, taču 222 cm augstums mūsu labākajam augstlēcējam nepakļāvās. Savukārt svētdien Pūpols startēja sacensībās Somijas pilsētā Tamperē, kur arī izcīnīja pirmo vietu, tiesa ar pieticīgāku rezultātu – 210cm.

Dāmu šķēpmešanas sacensībās triumfēja Latvijas sportistes, turklāt tādā pašā secībā, kā Rīgas kausā – pirmā Madara Palmeika (60,55m), otrā Sinta Ozoliņa-Kovala (59,67m). Ārpus konkurences startējošā Gundega Grīva šķēpu raidīja 52,20 m tālu un izcīnīja ceturto vietu. Vīru mačos ārpus konkurences startēja Ēriks Rags, kuram šoreiz 74,48 metrus tāls raidījums un piektā vieta.

Tāllēkšanā dāmām otro vietu izcīnīja Lauma Grīva, kas labākajā mēģinājumā lēca 6,38 metrus tālu un no uzvarētājas Aigas Grabustes atpalika par 25 centimetriem. Interesanti, ka ventspilniecei pat trīs reizes sanāca uzrādīt identiskus rezultātus, bet visi pieci ieskaitītie lēcieni bija tālāki par 6,20 metriem.

Arnis Rumbenieks pārliecinoši uzvarēja 10km soļošanā, bet 3000 metru kavēkļu skrējienā Konstantīns Savčuks ierindojās trešajā vietā. Visbeidzot Jekaterina Čekale bija sestā 100 metru skrējienā, sarūpējot Latvijas izlasei trīs punktus un arī palīdzot tai uzvarēt valstu kopvērtējumā. Otrajā vietā ierindojās Lietuva, bet trešā bija Igaunija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: