Ventspils vakara vidusskolā, sākoties skolēnu vasaras brīvdienām, ir noslēdzies vēl viens iespaidiem, jaunām prasmēm un iemaņām bagāts, bet arī ļoti saspringts darba posms.

Skolas bērni un jaunieši no 1. – 12. klasei paralēli mācību darbam ik dienas piedalījās saistošās, radošās un neierastās nodarbībās profesionālu speciālistu vadībā.

Sadarbībā ar SIA „Corporate services” Ventspils vakara vidusskola turpina īstenot Eiropas Sociālā fonda projektu „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas un sociālā atbalsta pasākumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem”.

1. jūnijā, kad vairums skolēnu izbaudīja pirmo vasaras brīvlaika dienu, 25 Ventspils vakara vidusskolas 1. – 6.klašu romu tautības skolēni vēra sev tik ierastās skolas durvis. Taču nāca uz pavisam citu un neierastu skolu, jo sākās dienas nometne „Vasara 2012”, kas norit Džungļu skolā.

Džungļu skolas atklāšanas dienā, uzrunājot dalībniekus, nometnes vadītāja Iveta Rubene teica: „Mēs katrs vismaz vienu reizi dzīvē esam nokļuvuši džungļos: emociju džungļos, saskarsmes džungļos, atkarību džungļos. Un ir ļoti svarīgi šajos džungļos neapmaldīties, bet atrast ceļu ārā no tiem.”

Nometnes leģenda vēsta par Džo, kurš ir apmaldījies džungļos un lūdz bērnu palīdzību viņu atbrīvot no tiem. Palīgā sauciens tika „translēts” nometnes rīta aplī. Tas bija arī kā savdabīgs uzdevums, lai motivētu bērnus apgūt tās prasmes un iemaņas, kas paredzētas nometnes programmā. Mācīšanās Džungļu skolā sākās ar kopīgu Džungļu likumu jeb nometnes kārtības noteikumu apspriešanu un pieņemšanu.

Profesionāļu vadībā bērniem bija iespēja kopā ar Daugavpils teātra aktieri Viesturu Renci iestudēt mini izrādi Raiņa „Bērnu prieki zvēru dārzā”, kur katram bērnam atradās lomiņa – te bija atrodami gan biļešu kontrolieris, gan teātra direktors, gan lietus lāses, gan koki, gan visdažādākie zvēri, kā suns, varde, kaķis, pele, papagailis, ūpis.

Skatītāju lomās iejutās skolas darbinieki – gan pedagogi, gan tehniskie darbinieki.

Bērni katrs sev pagatavoja īpašu piezīmju blociņu (rokdarbu nodarbībās Ditas Smildziņas vadībā), izveidoja savu emociju koku (Daces Lāces vadītajās atkarību profilakses nodarbībās), apguva konfliktu risināšanas prasmes (psiholoģes Gunitas Skudriņas vadībā), pirmo reizi mūžā zīmēja topogrāfiskās kartes un apguva elementāras pirmās palīdzības sniegšanas prasmes (nodarbību vadītāja Linda Ostrovska), izvingrināja ķermeni, iejutās dažādās lomās kustību terapijas nodarbībās (vadītāja Santa Grīnfelde).

Katru dienu Raita Silarāja vadībā bērni apguva jaunus sporta spēļu elementus, kā frīsbiju, futbolu, u.c. Audzinātāju Litas Spruģevicas, Danas Ķempeles un Daces Liepiņas vadībā top īpašā nometnes gotiņa, kas piedalīsies „mazajā govju plenērā” Bērnu pilsētiņā. Reālas multfilmas top animācijas darbnīcā, kuru vada animatori Māra Liniņa, Undīne Ruska un Armands Virbulis.

Katrs no pasniedzējiem, aizbraucot no Džungļu skolas, atstāja savu vērtējumu vai vēlējumu.

Atvadoties no mazajiem aktieriem, Viesturs Rencis teica: „Ar bērniem strādāt bija patiesa bauda, jo viņi ir tik patiesi un atraktīvi, viņi visu dara pa īstam. Un skolotāju darbs ar šiem bērniem ir kā nenovērtējama misija, kuru katrs nevar veikt.”

Savukārt kustību terapeite Santa un atkarību profilakses nodarbību vadītāja Dace atzinīgi novērtēja audzinātāju ieguldījumu un apbrīnoja bērnu disciplinētību.

14. jūnijs ir nometnes noslēguma diena, kad bērni uz izklaides kuģīša „Hercogs Jēkabs” beidzot ieraudzīs noslēpumaino Džo, atskatīsies uz nometnes laikā paveikto un, protams, priecāsies noslēguma ballītē.

Nometne notiek pateicoties sadarbībai ar SIA „Corporate services”, kas kopā Ventspils vakara vidusskolu turpina īstenot Eiropas Sociālā fonda projektu „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas un sociālā atbalsta pasākumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem”.

Projekta ietvaros Ventspils vakara vidusskolas 7. – 12. klašu skolēniem no 6. – 15. augustam Liepenē tiek organizēta diennakts nometne, kuras tēma ir „Atkarību profilakse” un kuras laikā jauniešiem tiks piedāvātas visdažādākās alternatīvas atkarībām.

Pasākumi tiek īstenoti Eiropas Sociālā fonda Darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma apakšaktivitātes „Sociālās rehabilitācijas un institūcijām alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība reģionos” projekta „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu un atbalsta pakalpojumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem” ietvaros.

Projekts tiks īstenots laika posmā no 2011. gada 1. aprīļa līdz 2012. gada 30. septembrim.


Projektu īsteno: SIA „Corporate Services”. Projekta sadarbības partneris: Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: