Ventspils 4. viduskkolas skolēni Agnis Kaspars Frišenfelds, Maruta Roģe un Roberts Bomis atzīti par uzvarētājiem konkursā „Young People in European Forests” (YPEF) un piedalīsies starptautiskajās sacensībās Igaunijā.

Šogad konkursa YPEF nacionālajā kārtā tika aicinātas piedalīties „Mammadaba vēstniecību” skolas no visas Latvijas. To organizēja AS „Latvijas Valsts Meži”, sadarbībā ar „Mammadaba vēstniecību” koordinatoriem. Atlasē varēja piedalīties ikviens skolēns no 13 līdz 19 gadu vecumam. Konkursantiem bija jāatbild uz 50 testa jautājumiem par Eiropas valstu mežiem, kurus sagatavoja Starptautiskā konkursa komisija. Konkurss norisinājās angļu valodā, piešķirot papildus grūtības pakāpi.

Konkursa patrons ir Eiropas Savienības vides komisārs Janess Potočniks (Janez Potočnik), kurš savā vēstulē dalībvalstīm raksta: „… Es pilnībā atbalstu jūsu dalību šai konkursā, kura mērķis ir gan integrācija, gan izglītība. Ir ļoti svarīgi pievērst uzmanību mežu aizsardzībai, it īpaši jauniešu vidū. Es atzinīgi vērtēju šo iniciatīvu un esmu priecīgs, ka varu būt šī pasākuma patrons…” 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: