Eiropas junioru čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā Maskavā (Krievija) Latvijas izlases sastāvā startēja seši Ventspils sportisti.

Latvijas komandas sastāvā cīnījās Krišs Jansons, Arvils Jurevics, Mārtiņš Burkovskis, Marta Porniece, Digna Tuča un Elīna Ēdole. Čempionātā piedalījās 38 valstu sportisti. Airētāji sacentās vairākās distancēs, dalībnieku skaits tajās bija no 15 līdz 25 sportistiem.

U18 čempionātā no ventspilniekiem visaugstāko vietu ieguva kanoe četrinieks – Krišs Jansons, Arvils Jurevics, Mārtiņš Burkovskis un rīdzinieks Pāvels Bukša –, kas 1000 metru distancē izcīnīja 12. vietu. Marta Porniece kopā ar limbažnieci Madaru Kupci 1000 metru distancē 18 divnieku konkurencē ieguva 13. vietu. 200 metru distancē Porniece un Kupce ieņēma 17. vietu 21 laivas konkurencē.

U23 vecuma čempionātā startēja divas mūsu airētājas – Digna Tuča un Elīna Ēdole. Abas ventspilnieces izcīnīja 18. vietu divnieku sacensībās 1000 un 500 metru distancē. Tučai vēl viena 18. vieta individuālajā 1000 metru distancē. Jāpiebilst, ka visās distancēs startēja 20 dalībnieki.

Smaiļošanas un kanoe airēšanas treneris Ēriks Eglītis Ventas Balsij sacīja, ka ir grūti cīnīties Eiropas līmenī, ja ziemā netiek aizvadītas treniņnometnes uz ūdens. «Šosezon tikai aprīlī varējām sākt treniņus Ventā. Piecus mēnešus mums vajadzēja trenēties bez ūdens,» piebilda Eglītis. Eiropā ir spēcīga konkurence, ko pierāda arī rezultāti – Latvijas labākais sasniegums čempionātā bija Miķeļa Ežmaļa 6. vieta 200 metru distancē. Ēriks atzina, ka Ventspils airētāji nostartējuši savu spēju robežās – «iespējams, kādā distancē varēja būt nedaudz labāk, bet pagaidām tā ir mūsu vieta».

Treneris sacīja, ka pirms lielās Ventspils airēšanas 80. gadu jubilejas, kas notiks augusta beigās, mūsu sportisti vēl startēs Latvijas kausa izcīņas otrajā posmā un jaunatnes čempionātā Limbažos.

Uz foto no kreisās: Mārtiņš Burkovskis, Marta Porniece, Elīna Ēdole, Arvils Jurevics, otrā rinda Digna Tuša, Krišs Jansons, trenere Ruta Šauberga.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: