Par Latvijas Basketbola līgas pirmo finālisti svētdienas vakarā kļuva "Ventspils", kas pusfinālā sērijā ar 3-1 pieveica "Liepājas Lauvas". Sērijas noslēdzošajā mačā "Ventspils" viesos uzvarēja ar 95:75.

Spēli Liepājā labāk sāka mājinieki, uzbrukumā nospēlējot precīzi, bet aizsardzībā regulāri piespiežot "Ventspili" kļūdīties. Pēc nospēlētām septiņām minūtēm "Lauvām" bija izdevies iekrāt septiņu punktu pārsvaru – 16:9.

Artūrs Strēlnieks ar tālmetienu otrās ceturtdaļas sākumā pirmo reizi vadībā izvirzīja ventspilniekus – 21:18. Spēles pirmais puslaiks turpinājās līdzīgā cīņā, bet pēdējā sekundē caurgājienu realizēja Džamars Jangs, nodrošinot "Ventspilij" sešu punktu handikapu otrajam puslaikam – 39:33.

Spēles trešā ceturtdaļa pagāja uzbrūkoša basketbola un "Lauvu" kļūdu zīmē. Ja pēc pirmā puslaika vēl bija intriga, tad trešās ceturtdaļas laikā tā izgaisa. "Ventspils" pēdējās 10 minūtes sāka ar komfortablu 28 punktu pārsvaru – 77:49. Viesi trešajā ceturtdaļā guva par vienu punktu mazāk nekā pirmajā puslaikā kopā.

"Lauvām" pēdējā ceturtdaļā ar tālmetieniem vienubrīd izdevās rezultāta starpību samazināt un zaudēt ar precīzi 20 punktiem – 75:95.

"Ventspils" sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Stīvs Grejs, bet "Lauvu" rindās 19 punkti Artūram Bricim, kurš realizēja četrus no sešiem tālmetieniem.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: