No 23. līdz 29. aprīlim Latvijā atzīmē Bibliotēku nedēļu. Atsaucoties Latvijas Bibliotekāru biedrības aicinājumam, arī Ventspils bibliotēkās norisināsies daudzveidīgi pasākumi un citas aktivitātes.

Šogad Bibliotēku nedēļas vadmotīvs ir Bibliotēkas draugi, tādēļ bibliotēkas īpaši gaidīs gan esošos draugus un atbalstītājus, gan arī cer iegūt un iepazīt jaunus draugus.

25. aprīlī otro reizi Galvenajā bibliotēkā norisināsies pasākums „Vakara stunda bibliotēkā”. Bibliotēka būs atvērta līdz pat plkst. 22.00 un gaidīs visus - gan esošos, gan nākošos lasītājus, kuri varēs darboties radošajās darbnīcās, pārbaudīt zināšanas konkursos, apskatīt izstādes, uzzināt par bibliotēkas piedāvātajiem pakalpojumiem, piedalīties svešvalodu apguves bezmaksas paraugstundā, iepazīties ar Ventspils jaunajiem literātiem un mūziķiem, Ventspils Augstskolas studentu improvizācijas teātri un doties neklātienes ceļojumos.

Bibliotēku nedēļa Latvijā tiek atzīmēta kopš 1997. gada, kad pirmo reizi to organizēja pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma. UNESCO, cildinot grāmatas un to lasīšanu, 1996. gada 23. aprīli pasludināja par Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Latvijā un pasaulē ir nostiprinājusies tradīcija 23. aprīlī - Svētā Jura vai latviešiem Jurģu dienā - dāvināt grāmatas un rozes. Šī tradīcija ir atceļojusi no Spānijas provinces Katalonijas, kur līdz pat mūsdienām ir dzīva leģenda par Svēto Juri, kas pārvarēja tumsonību un māņticību, izglāba princesi no pūķa nagiem. Vietā, kur ievainotā pūķa asins skāra zemi, uzplauka sārta roze.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: