Ventspils Piedzīvojumu parkā tika atklāta Latvijas velomaratonu sezona, pulcējot ap 600 dalībnieku.

Atšķirībā no citiem maratoniem, TREK MTB Maratonā pulcējas īsti kalnu divriteņu cienītāji, jo 50 km garajā distancē startēja vairāk dalībnieku ne kā īsajā (25 km) Latvijas Valsts mežu distancē.

 

Sīva cīņa norisinājās vīriešu konkurencē, kur tikai pievarot pēdējo kalnu pirmajam, uzvaru izdevās izcīnīt Matīsam Preimanim (Alpha Baltic/Unitymarathons), finišējot pēc 2h14min.25.sek., aiz sevis atstājot Gintu Jakovelu (+0:00:12) un Raivi Zīmeli (+0:02:20), abi pārstāv komandu TREK-PHILIPS.

 

Savukārt dāmām uzvaru izcīnīja Lelde Ardava (Tandēms-EthicSport) ar finiša laiku 2h37min.15sek., tuvāko sekotāju Madaru Fūrmani (DPA Cycling Team) apsteidzot par 12min33sek., bet trešo vietu starp ātrākajām TREK MTB Maratona sievietēm izcīnīja Lija Laizāne (RRS Rīgas jaunatnes komanda) ar laiku 2h53min42.sek.

 

Labāko braucēju tituli tika izcīnīti ne tikai individuāli, bet arī starp komandām, kur ar vienādu punktu skaitu vietu uz augstāko pjedestāla pakāpienu izcīnīja TREK-PHILIPS komanda, aiz sevis atstājot Gandrs-Merida komandu otrajā vietā un NN Sporta klubu attiecīgi trešajā vietā.

 

Nākamais sacensību posms notiks 20. maijā Smiltenē, kur līdz šim labi zināmā trase tiks papildināta ar jauniem elementiem, vēl neizbrauktām takām. Pārējie sacensību posmi ir plānoti jau pazīstamajā Apes trasē 10.jūnijā, Talsos 1.jūlijā, Cēsīs 29.jūlijā un noslēguma posms un balle 18.augustā Siguldā.

 

TREK MTB Maratoni ir tradīcijām bagātas riteņbraukšanas sacensības ar kalnu divriteņiem. Tās atšķiras no citām sacensībām ne tikai ar tehniskākām, interesantākām trasēm, bet arī ar atmosfēru tajās – tās rūpējas par tīru un sakoptu vidi pēc sacensībām, dāvā bezmaksas sacensības bērniem un ļauj dalībniekiem izmantot visas kalnu divriteņa tehniskās iespējas.

 

Sacensību foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: