Līdz ar pavasara iestāšanos pašvaldības SIA ŪDEKA turpina īstenot projektu Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta, ko līdzfinansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

No aprīļa darbi sākti jau trīs ielu posmos – Mālu ielā un Rūjienas ielas posmā no Kurzemes ielas līdz Mednieku ielai, kā arī Sārnates ielas posmā no Medus līdz Tērauda ielai. Šobrīd noņemts ielu vecais segums, pirmajos divos objektos būvnieki jau uzsākuši jaunā ūdensvada un kanalizācijas tīkla izbūvi.

Līdz šim privātmāju rajonā Zaķciemā centralizēti ūdenssaimniecības pakalpojumi bija pieejami tikai vienā ielā – Burtnieku –, ko izbūvēja 2011. gadā. Pēc 2 km maģistrālā ūdensvada, 2,9 km kanalizācijas tīkla un 1,3 km atzaru izbūves, ko plānots veikt laika periodā no šā gada aprīļa līdz jūlija sākumam, arī pārējiem šī privātmāju rajona iedzīvotājiem tiks nodrošināta iespēja saņemt Eiropas Savienības kvalitātes prasībām atbilstošu dzeramo ūdeni un sadzīves notekūdeņus novadīt kopējā pilsētas kanalizācijas tīklā.

Iedzīvotājiem, kuri plāno veikt tīklu izbūvi savā īpašumā, ar iesniegumu un tam pievienotiem dokumentiem (īpašuma tiesības apliecinošu dokumenta kopiju, zemes gabala plāna kopiju un ēkas inventarizācijas lietas 1. stāva plāna kopiju) jāvēršas ŪDEKAS Tehniskajā daļā (darba dienās no plkst. 8 līdz 12 un no plkst. 13 līdz 17 otrdienās, trešdienās un ceturtdienās vai līdz plkst. 18 pirmdienās un plkst. 16 piektdienās), lai tālāk varētu nokārtot nepieciešamās atļaujas un saņemtu pieslēguma izbūves tehniskos noteikumus un izbūves shēmu. Visu dokumentu noformēšana ir bezmaksas pakalpojums.

Tiesības veikt būvdarbus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā ieguva Ventspils būvfirmas SIA VIA un SIA Variants, būvuzraudzību nodrošina personu grupa Lakalme.

Projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārtas īstenošana tika uzsākta 2010. gada septembrī. Līdz pagājušā gada nogalei rekonstruēti 7,5 km ūdensvada un kanalizācijas tīklu un izbūvēti 20 km jaunu tīklu. Būvdarbi veikti 55 ielu posmos, kā arī trīs objektos ūdenssaimniecības infrastruktūras sakārtošanai. Projekta ietvaros ir apgūti 5,3 miljoni latu jeb 61% no kopējām projekta izmaksām; 95% no attiecināmām izmaksām sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds. Tā kā veiksmīgu iepirkumu rezultātā projektā radies ietaupījums 0,9 miljonu latu apjomā, ŪDEKA pašreiz gatavo priekšlikumus VARAM par šī ietaupījuma izmantošanu papildus objektiem.

Kopējās izmaksas projekta III kārtai plānotas 10,4 miljonu latu apmērā (ar PVN). No Eiropas Savienības Kohēzijas fonda piesaistīti septiņi miljoni latu, savukārt pārējos līdzekļus nodrošinās pašvaldības SIA ŪDEKA – finansējot pievienotās vērtības nodokļa nomaksu un piesaistot ilgtermiņa kredītu projekta līdzfinansēšanai.

Projektu Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta līdzfinansē Eiropas Savienība. Finansējuma saņēmējs šī projekta ietvaros ir ŪDEKA. Projekta administratīvās, finanšu un tehniskās vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: