LBL regulāro sezonu noslēguši BK Ventspils basketbolisti, kas nu gatavojas sezonas galvenajam iznācienam – Latvijas čempionāta izslēgšanas mačiem.

Ventspilnieki regulārās sezonas pēdējo maču aizvadīja Liepājā, tikai ar lielām pūlēm un nedaudz arī ar veiksmes palīdzību izbēgot no zaudējuma. Pirmajā puslaikā viesiem lāgā neveicās nedz aizsardzībā, nedz uzbrukumā, jo liepājnieki vienkārši izrādījās ātrāki un apņēmīgāki. 20 spēles minūtēm Liepājas lauvu basketbolisti bija iekrājuši 14 punktu pārsvaru (42:28), un atlika vien cerēt, ka pārtraukumā BK Ventspils treneri tā kārtīgi parunās ar komandu un tās spēles izmainīsies. 

Grūti pateikt, kādas tieši bija šīs sarunas, taču pēc pārtraukuma spēle tiešām kļuva citādāka. Turklāt galvenie pārmaiņu organizatori bija pašmāju spēlētāji – par saspēli veiksmīgi rūpējās Dāvis Lejasmeiers, aizsardzību cementēja Artūrs Strēlnieks, bet abās laukuma pusēs ar veiksmīgu darbību arvien biežāk izcēlās Ronalds Zaķis un Artūrs Bērziņš. Tiesa pavisam maču mača salauza paši lauvas. Pēdējās ceturtdaļas vidū kādā no epizodēm nervi neizturēja mājinieku uzbrucējam Arnoldam Helmanim, kurš personiskajai piezīmei pievienoja arī tehnisko. BK Ventspils basketbolisti guva sešus punktus pēc kārtas, pirmo reizi izvirzoties vadībā – 71:69. 

Atlikušajā laikā ventspilnieki sāncenšus priekšā vairs nepalaida, galu galā svinot uzvaru 88:84. 24 punkti un sešas atlēkušās bumbas Ronalda Zaķa rēķinā, Artūrs Strēlnieks guva 14, bet noteikti jāpiemin arī Dāvja Lejasmeiera piecas rezultatīvās piespēles. 

LBL izslēgšanas mači sāksies jau ceturtdien, bet BK Ventspils tajos iesaistīsies vien pusfinālā, kas startēs vien nākamajā nedēļā. Ventspilnieku pretinieki būs Liepājas lauvu un BK Jelgava dueļa veiksminieki. Savukārt otrajā pārī spēkiem mērosies Valmiera un LU, kuras cīnīsies par tiesībām pusfinālā tiksies ar VEF.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: