Svarcēlājs Artūrs Plēsnieks Eiropas čempionātā svarcelšanā , kas risinās Turcijā, svara kategorijā līdz 105kg izcīnīja augsto piekto vietu.

Raušanas vingrinājumā Plēsnieks pacēla 168 un 170 kg, bet tikt galā ar 174 kg un labot valsts rekordu nesanāca. Vingrinājuma kopvērtējumā tas būtiski neko nemainīja, bet summā, protams, iegrieza gan. Pēc raušanas jaunais latvietis ieņēma septīto vietu.

Grūšanā otrajā piegājienā Artūrs pacēla 211 kilogramus, bet trešajā atkal centās sasniegt jaunu rekordu un atkal nesekmīgi. Ja Plēsniekam būtu izdevies pacelt 217 kg, vingrinājuma kopvērtējumā viņš ierindoties otrajā vietā, bet vietu kopvērtējumā tas nemainītu.

Abu vingrinājuma summā Plēsnieks ar 381 kg ieņēma augsto piekto vietu, no trijnieka atpaliekot par 14, bet no uzvarētāja, Krievijas sportista Davida Bedžadjana, par 24 kilogramiem. Jāpiebilst, ka Artūrs bija jaunākais sportists šis svara kategorijas spēcīgākajā grupā.

Eiropas čempionātā startēt cerēja arī Viktors Ščerbatihs, taču ceļgalu un muguras problēmas liedza to darīt, tāpēc sportists nolēmis likt punktu profesionālajai karjerai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: