Dāmu pasaules čempionāta cīņas Olimpiskā centra Ventspils ledus hallē noslēgušās, bet kungu cīņas pilsētas čempionātā turpinās. Ar uzvarām čempionātu atsākuši Rodeo un Tornado 2 hokejisti.

Rodeo uzvaru nodrošināja Renāra Vaitkusa (attēlā) hettriks, ko uzbrucējs sasniedza, gūstot vārtus pirmajā un trešajā periodā. Pēc divām trešdaļām uz tablo bija 1:1, bet ta Renāram divu minūšu laikā izdevās gūt divus vārtus (otrie skaitliskajā vairākumā), palīdzot komandai ar 3:1 pieveikt Kuldīgas hokejistus. Kuldīdzniekiem vienīgie vārti Ģirta Celma rēķinā, bet Rodeo divas piespēles Edgaram Kurpičam.

Tornado 2 tikās ar Dundagas otro komandu, un arī šajā spēlē risinājās spraiga cīņā, bet uzvarētāji bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā. Pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet trešajā vārti netika gūti – bullīši. Mača uzvarētāji tika noskaidroti vien ceturtajā metienu sērijā. Pirmajās divās labāk nospēlēja vārtsargi, bet trešajā precīzi meta gan dundadznieks Andris Meiers, gan viesulis Normunds Abakuks. Ceturtajā piegājienā viesi metiena izpildītāju nemainīja un kļūdījās – Meiers nebija rezultatīvs, bet Tornado atbildēja ar Ulda Šķēles precīzo metienu, tā izcīnot uzvaru 3:2.

Šķēle mačā izcēlās arī ar rezultatīvu piespēli, bet vārtus pamatlaikā viesuļiem guva Kristaps Pāvelsons un Intars Meijers. Dundagas komandā ar rezultatīviem metieniem izcēlās Edgars Gricinkis un Salvis Arbergs.

Rodeo komanda nostiprinājusies pirmajā vietā 2. līgas turnīrā tabulā (31 punkts), bet Tornado 2 panāca Kurekss (abām pa 15) un dala 4.-5.vietu. Otrajā vietā joprojomā ir Dundagas otrās komandas spēlētāji (25), kuriem uz papēžiem jau min VPP hokejisti (22). Ar 11 punktiem sesto vietu ieņem Kuldīgas komanda.

Renārs Vaitkuss pēc rezultatīvā mačā ne vien nostabilizējies 2. līgas rezultatīvāko spēlētāju pirmajā vietā (20+15; par 13 punktiem apsteidza savu brāli Ediju), bet arī kļuvis par visa čempionāta labāko vārtu guvēju. 1. līgā visvairāk vārtu ir Mārtiņa Feifera kontā – 18.

Šonedēļ vēl paredzēti divi mači 1. līgas turnīrā un viena 2. līgas cīņa. Otrdien nūjas krustos Tornado un 1. līgas līderi Liepājas PitStop (21.30), ceturtdien Dundaga 2 mērosies spēkiem ar Kurekss (21.30), bet svētdien Dundaga 1 ar PitStop (19.15)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: