15. aprīlī plkst 16.00 teātra namā "Jūras vārti" būs iespēja apmeklēt Latvijas Nacionālās operas viesizrādi „Seviljas bārddzinis“.

Seviljas bārdzinis skatītāju balsojumā ieguva Latvijas Gāzes Gada balvu operai kā labākais 2010./2011. gada sezonas iestudējums. Kristīne Pasternaka par veikumu Seviljas bārddzinī saņēma Spēlmaņu nakts balvu kā 2010./2011. gada sezonas labākā tērpu māksliniece, bet režisors Aiks Karapetjans bija izvirzīts Spēlmaņu nakts balvai kategorijā Sasniegums muzikālajā izrādē. Seviljas bārdzinis skatītāju balsojumā kļuvis arī par LTV1 raidījuma 100 g kultūras Gada balvas Kilograms kultūras pirmā ceturkšņa uzvarētāju nominācijā Teātris

Iestudējuma režisors Aiks Karapetjans: «Mani interesē spilgti kontrasti un pretrunas, tāpēc kā fonu Bomaršē sadzīviskās komēdijas notikumiem izvēlējos vienu no brutālākajiem vēsturiskajiem notikumiem – Lielo franču revolūciju. Ne velti Bomaršē luga bija viens no pirmajiem tā laika darbiem, kas asi kritizēja aristokrātiju un tāpēc tiek uzskatīts par iedvesmas avotu franču revolūcijas idejas nesējiem (vairākās valstīs šī luga bija aizliegta). Aristokrātijas spožums un posts tiek atveidots absurdi komiskā gaismā. Melnais humors ļauj ietonēt melodrāmu daudz tumšākos toņos.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: