Elvita Ruka dalās savos iespaidos par Jūras vārtiem un Ventspili, šī pilsēta producentei scenāristei ir vieta, kur izrauties pie dabas un paslēpties no Rīgas burzmas.

Jūras vārtus atklāju, kad veicu savus ikrīta skrējienus uz jūru, uzturoties Ventspils Rakstnieku mājā. Nebiju vēl apmeklējusi nevienu pasākumu, kad jau biju šo ēku iemīlējusi. Man patīk tās nepretenciozā atrašanās vieta, funkcionalitāte, ārējais askētisms, ko var atļauties tikai tad, ja ir pilna pārliecība par satura vērtību. Un saturs tiešām pārliecina!

Jau biju apmeklējusi vairākus pasākumus, kad pieņēmu piedāvājumu uzstāties Kino vārtos. Pasākums bija ļoti patīkams, jo tehniskā kvalitāte bija lieliska un publika – inteliģenta, draudzīga un atvērta. Ne velti kino ļaudis jau sāk izvēlēties Jūras vārtus par vietu pirmizrādēm – tas ir augsts novērtējums. Apsveicu ventspilniekus aprīlī ar iespēju pirmajiem redzēt  Ceplis. Filmas arheoloģija.


Domāju, ka brauciens uz Ventspili ir komplekss pasākums. Arī es tam esmu devusi savu nosaukumu – garīgais SPA! Tas nozīmē, ka redzēsi sakārtotu vidi, izrausies pie dabas, paslēpsies no Rīgas burzmas, atiesi no sadzīves problēmām, palutināsi sevi visās nozīmēs. Kultūras pasākums var būt šī kompleksa kulminācija, tāpēc arī cilvēki brauc. Repertuāram, protams, ir nozīme, un Jūras vārti piedāvā augstvērtīgu preci arī inteliģentam apmeklētājam.

Domāju, teātra nama komanda kļuvusi par labas reģionālās kultūrpolitikas veidotāju arī tādēļ, ka tur strādājošos noskaņo un stimulē harmoniskā, sakārtotā vide un pilsētas domes labvēlība. Viņu darbs tiek cienīts un novērtēts, tāpēc arī ir rezultāts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: