Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas galveno favorītu duelī čempionvienība "VEF Rīga" izbraukumā ar rezultātu 77:66 uzvarēja "Ventspils" komandu, kļūstot par galveno kandidātu uz uzvaru regulārajā čempionātā.

Jau no mača pirmajām minūtēm abas komandas izvēlējās piekopt pozicionālu spēles stilu, izvairoties no ātrajiem uzbrukumiem un rūpīgi pārdomājot katra uzbrukuma izspēli.

"Ventspils" līdz ar to piedzīvoja savu pirmo zaudējumu šīs sezonas LBL čempionātā.

Abas komandas pirmoreiz savā starpā tikās novembrī Saldū, kad "Ventspils" uzvarēja ar 87:81. Līdz ar to, lai nodrošinātu uzvaru regulārajā turnīrā, "VEF Rīga" komandai šoreiz bija jāuzvar vismaz ar septiņu punktu pārsvaru. Protams, šāda matemātika būs spēkā tikai tad, ja abas vienības uzvarēs abos atlikušajos mačos.

LBL kopvērtējumā līdz ar to tagad pirmo vietu ar 13 uzvarām 14 spēlēs ieņem "VEF Rīga" komanda, kurai ar identisku uzvaru un zaudējumu attiecību seko "Ventspils".

Kopvērtējuma trešo vietu ar 15 uzvarām 23 spēlēs sev jau garantējušas "Liepājas Lauvas", bet "Valmieras" vienība ar 13 uzvarām 25 spēlēs ieņem ceturto pozīciju. 12 panākumi 24 spēlēs ir "Latvijas Universitātes" (LU) vienībai, bet tai ar 11 uzvarām 26 cīņās seko "Jelgava".

Tieši šīs sešas komandas spēlēs izslēgšanas mačos - "VEF Rīga" un "Ventspils" sacensības sāks no pusfināla, bet pārējās četras komandas no ceturtdaļfināla fāzes.

LETA


Apskati foto


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: