Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mūsu velotriālisti – vistalantīgākie

Par šova Latvijas Zelta talanti ceturtās sezonas uzvarētājiem kļuvuši velotriālisti – brāļi Ansis un Arvis Dermaki no Usmas.

Spriež par Gagarina galvu

Pēdējo nedēļu laikā Ventas Balss lasītāji rubrikā Halloaktīvi diskutē par Jurija Gagarina pieminekli. Vieni uzskata, ka kosmonauts nav pelnījis, ka viņam savulaik veltītais piemineklis mētājas noliktavā, citi savukārt norāda, ka tam pilsētā vairs nav jāatrodas. Radusies ideja to pārvietot uz Radioastronomijas centru Irbenē.

2.lpp. Viedoklis: „Zaļuma vārdā”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Vēja ģeneratoros vēja spēks tiek pārvērsts elektrībā. Un par šo elektroenerģiju, tāpat kā jebkuru citu atjaunojamo enerģijas resursu tiek samaksāts 2,7 reizes vairāk nekā ir noteiktā elektroenerģijas cena tirgū. Šī dārgā enerģija, piejaukta Latvenergo kopējai elektrībai, patērētājiem palielina elektrības cenu. Jo vairāk saražo AER enerģiju, jo vairāk pieaug cena. Jeb vienkāršiem vārdiem sakot, jo vairāk vēja ģeneratoru, jo vairāk maksāsim par elektrību.»

3.lpp.

Kreņķējas par slēgtiem reisiem

Sestdienās strādājošie tārgalnieki sūkstās, ka slēgto autobusu reisu dēļ kopš janvāra viņiem ir problēmas tikt uz darbu pilsētā. Ventspils reiss ir radis risinājumu.

Meža zemi atvēl vēja ģeneratoriem

Latvijas valsts meži uz 12 gadiem iznomās zemi Popes pagastā vēja parka ierīkošanai uzņēmumam, kura ģeneratori jau slejas Platenes pļavās, ražojot zaļo, bet dārgo enerģiju.

4.lpp.

Efektīvākie mūspuses uzņēmumu vadītāji

Latvijas efektīvāko uzņēmumu vadītāju saraktā iekļauti triju Ventspils pilsētas un novada uzņēmumu priekšstāvji. Pārtikas rūpniecībā efektīvāko vadītāju top 10 iekļauts SIAMiesnieks valdes loceklis Dainis Reinsons, bet kokrūpniecības nozarē šo godu izpelnījies Kursa MRU valdes loceklis Edgars Dupužs.

Uzturēs saikni ar absolventiem

Esošo studentu saikne ar absolventiem ir ļoti svarīga. Ventspils Augstskola sākusi darbu, lai ieviestu un uzturētu šo mijiedarbību ilgtermiņā.

Papildinās vagonu parku

Brīvdabas muzeja Mazbānītis saņems vēl vienu vagonu –Brigadenwagen, ar kuru vizināt ļaudis labos laika apstākļos.

5.lpp. Novadā. Spēks dabā, darbā un cilvēkos

Puzeniece Milda Ekšteine ir viens no stiprajiem cilvēkiem. Deviņdesmitajos gados viņa nebaidījās iesaistīties uzņemējdarbībā, šodien nekautrējas pateikt, ka liktenis viņai piespēlējis grūtu slimību.

Atbalsta maznodrošinātos un krīzes skartos

Jau desmit gadus Puzē darbojas biedrība Samarietis, palīdzot maznodrošinātām un krīzes situācijā nonākušām ģimenēm.

Pašvaldība gādā malku

Ievērojami veiksmīgāk nekā pērn noslēdzies pašvaldības rīkotais iepirkumu konkurss par malkas iegādi nākamai apkures sezonai. Malku šogad izdosies nopirkt savlaicīgi un lētāk nekā aizvadītajā gadā.

6.lpp. Sports. Jaunā čempione kērlingā – Ice Sharks

Pirms četriem gadiem Ice Sharks Ventspils pilsētas čempionātā kērlingā debitēja kā piektā. Nākamajā sezonā jau izdevās ielauzties labāko trijniekā un izcīnīt bronzas medaļas. Pērn Ice Sharks bija otrā, bet šogad sekoja loģisks turpinājums un 2011./2012. gada čempiones tituls.

FK Ventspils izstājas jau ceturtdaļfinālā

Divi Vladislava Kozlova vārti pārvilkuši svītru ventspilnieku izredzēm arī šajā sezonā pacīnīties par Latvijas futbola kausu. Pagājušā gada titula aizstāvēšana mūsējiem beigusies jau Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlē, kuras pagarinājumā ar 1:2 tika atzīts FK Jelgava pārākums.

7.lpp.

VINcentai izstādes. Sulīgas krāsas

Studijas VINcenta dalībnieces iekārtojušas divas izstādes. Viena apskatāma Mūzikas skolā, otra – Galvenajā bibliotēkā.

Ziema pavadīta, pavasaris – sagaidīts

Ar trakiem braucieniem un braucamrīkiem, augstiem lēcieniem un tikpat iespaidīgām šļakatām slēpošanas kalnāLemberga hūte pavadīta ziema un sagaidīts pavasaris. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: