Valsts policija visā Latvijā šomēnes iedzīvotājiem dala trauksmi izraisošās ierīces, lai atbaidītu uzbrucējus un pievērstu līdzcilvēku uzmanību uz noziegumu.

Tā saucamā personiskā trauksme poga ir neliela ierīce, kura pēc iedarbināšanas rada 130 decibelu skaļu signālu un sāk mirgot gaismiņa. Šāda ierīce var noderēt dažādās dzīves situācijās. Piemēram, cilvēkam no rokām tiek izrauta somiņa, pret viņu vērsts uzbrukums vai notiek jebkura cita cilvēku apdraudoša situācija. Ar spalgo sirēnai līdzīgo skaņu tiks pievērsta apkārtējo uzmanība un viņi redzot, ka kaut kas ir noticis var cietušajam palīdzēt. Tāpat troksnis var uzbrucēju vienkārši aizbaidīt.

Katrā reģionā policija pati vērtē, kam ierīces dalīt. Piemēram, Bauskā un Tukumā trauksmes iekārtas tika dalītas iedzīvotājiem uz ielas, bet Ventspilī policija tās nodod konkrētām mērķauditorijām – vakar ierīces izdalītas Ventspils pensionāriem, bet iepriekš visiem pilsētas un arī novada pastniekiem. Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins uzskata, ka šādas iekārtas visvairāk būtu nepieciešamas vecāka gadagājuma cilvēkiem. Tieši tāpēc policijas pārstāvji uzrunāja Ventspils pensionāru biedrību un vakar iekārtas izdalīja tās biedriem.

Vairāk lasiet rītdienas laikrakstā „Ventas Balss”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: