Eiropas E-Prasmju nedēļas ietvaros Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi un informātikas skolotāju metodisko apvienību 30. martā plkst. 10.00 organizē konkursu skolēniem "ITiņš-2012".

Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu interesi par datorzinībām un apzināt Ventspils skolu talantīgākos audzēkņus informācijas tehnoloģiju (IT) jomā. Konkursā piedalīsies 5.-7. klašu skolēni, veidojot komandas 5 cilvēku sastāvā no katras Ventspils vispārizglītojošās skolas.

Skolēni sacentīsies dažādu uzdevumu risināšanā, izmantojot prezentāciju lietotni, izklājlapu lietotni, būs jāatpazīst datortehnikas detaļas, jāatbild uz testa jautājumiem, kas saistīti ar IT jomu. Kā katru gadu Ventspils Digitālais centrs gatavo vienu uzdevumu kā pārsteigumu, kurā dalībniekiem būs jāparāda savas e-zināšanas.

Paralēli skolēnu sacensību norisei informātikas skolotāji, kuri pavada savas skolas komandas, tiks iepazīstināti ar inovatīvām mācību metodēm un varēs pārbaudīt savas zināšanas par droša interneta lietošanu ar e-GUARDIAN IKT drošības barometru.

Vispārizglītojošo skolu audzēkņu konkurss informācijas tehnoloģijās „ITiņš” Ventspils skolēnu un skolotāju vidū jau pazīstams no 2006. gada. Tā nosaukumu un logo izveidojuši un izvēlējušies paši skolēni.

Konkursa noslēgumā labākās komandas tiks godalgotas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: